Szeged

Szimulátorok segítségével próbálhatjuk ki milyen az egészségügyben dolgozni

Szimulátorok segítségével próbálhatjuk ki milyen az egészségügyben dolgozni

26 szakmairányt lehet kipróbálni

14 órája
Szimulátorok segítségével próbálhatjuk ki milyen az egészségügyben dolgozni

Rövid időre bárkiből lehet egészségügyi szakdolgozó: az Árkád Szegedben 26 szakmairányt lehet kipróbálni magas hűségű szimulátorokkal. Az egészségügyi pályaorientációs expóra péntek estig várják az érdeklődőket - számolt be a Délmagyar.

Fotó: Karnok Csaba/Délmagyar

 

Egészségügyi szakképzésben és a felsőoktatásban elérhető képzési kínálatot bemutató interaktív, élményalapú vármegyei pályaorientációs expót szerveztek az Árkádban. A kétnapos programra előzetesen háromszázan regisztráltak, de várják azokat az érdeklődőket is, akiknek a bevásárlóközpontban járva keltette fel a figyelmét a rendezvény.

Az Árkád legalsó szintjén 150 négyzetméteren rendeztek be bemutatkozó helyszíneket, ahol magas hűségű szimulátorokkal, orvostechnikai eszközökkel, élményalapú bemutatókat tartanak. Összesen 26 szakmairányt lehet megismerni: a pályaválasztás előtt álló fiatalok beleláthatnak például a fogászati asszisztens, védőnő, dietetikus, ápoló vagy éppen gyógytornász munkájába. 

A cél az volt, hogy a szimulátoroknak köszönhetően szinte élőben ki lehessen próbálni különböző szituációkat. Vizsgálhatnak ágyban fekvő beteget, pelenkázhatnak csecsemőt, kipróbálhatják az öregségi szimulátort, varrhatnak sebet, keverhetnek krémet vagy megtanulhatják a helyes fog- és ínyápolás módszertanát

– sorolta a Délmagyarnak a főszervező Csoma Zsanett.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.