Szeged

Szegeden újra népszerűvé válnak a panellakások

Szegeden újra népszerűvé válnak a panellakások

Nő a panellakások népszerűsége Szegeden.

3 órája
Fotó: szegedma archív
Szegeden újra népszerűvé válnak a panellakások

A panellakások egykor gyorsmegoldást jelentettek Csongrád-Csanád vármegyében a családi lakásigény és a növekvő munkaerő-beáramlás miatt. Az idők változtak, de a panel maradt, és az ingatlanpiac történetének legokosabb döntése a panelfelújítási program sikeressége lett.

Ma már egy jó állapotú panellakást átlagosan két hónap alatt el lehet adni Szegeden, míg a jól fekvő és szépen felújított lakások szinte napok alatt lekerülnek a hirdetési listákról. Az Otthon Centrum felmérése szerint a téglalakások átlagos eladási ideje 109 nap, míg a házaknál ez 184 nap, ami több mint kétszerese a panellakásoknak.

A panel megúszta a Covid-időszakot is, és az ingatlanpiaci depressziós-inflációs időkben a vásárlások életszerű kompromisszuma lett. Mivel az új építésű lakások nem megfizethetőek, a panel továbbra is megbízható választás a befektetők és családok számára is.

A legdrágább eladó panellakás jelenleg 52 millió forint, míg a legolcsóbb Tarjánban körülbelül 20 millió forint. A többség a 30 milliós kategóriában található. Ha a jövőben az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítást adómentesen fel lehet törni és önerőként felhasználni, az alapjaiban változtathatja meg a panelek keresletét és árát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.