Szeged

Szegeden tart előadást Karikó Katalin

Szegeden tart előadást Karikó Katalin

7 órája
Szegeden tart előadást Karikó Katalin

A Szegedi Tudományegyetem Innovációs Napja sok érdekes kérdésre ad választ az egyetemmel kapcsolatban. az eseményen ráadásul Karikó Katalin, az intézmény Nobel-díjas professzora is előadást tart.

„Egy kutató gondolatai az innovációról” címmel tart előadást Karikó Katalin november 6-án, az SZTE Innovációs Napján, a Rektori Épület Dísztermében. A szegedi egyetem Nobel-díjas professzorától kérdezhetnek is a közönség soraiban ülők.

Számos egyetemi fejlesztés, ipari együttműködés és kutatás-fejlesztést támogató program eredménye az, hogy a Szegedi Tudományegyetem a dél-alföldi innovációs ökoszisztéma központja. A tudományos sokszínűség, a legérdekesebb innovatív ötletek mutatkoznak be a november 6-i rendezvényen - írja az egyetem honlapja.

Hagyományosan ekkor adják át az SZTE Innovációs Díjakat, amellyel az egyetem azon dolgozóit, kutatóit, valamint hallgatóit támogatják, akik olyan tudományos eredményt, újszerű megoldást dolgoztak ki, amely szellemi alkotásnak minősül és hasznosítási szempontból vagy az egyetem működési folyamataiban alkalmazható lehet.

Hogyan lesz a kutatási ötletből valós, a társadalom számára is előnyös hasznosulás? – erről a délutáni kerekasztal beszélgetésen hallhatnak majd a résztvevők. Az innovációs ökoszisztéma szereplői arról is beszélgetnek majd, hogyan érhet el egy kutatói ötlet addig, hogy sikeres vállalkozássá váljon.

Délután helyszínbejárásokra várják a szervezők az érdeklődőket, akik az SZTE Energetikai Innovációs Tesztállomást és a Spektrál CT-t tekinthetik meg. Bemutatják az SZTE Klinikai Farmakológiai Központ Fázis I. vizsgálóhelyet és a Biobankot.  

Az SZTE Innovációs Napon és a helyszíni látogatásokon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni itt tudnak.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.