Szeged

Szeged Ünnepel: Az Őszi Kulturális Fesztivál Megnyitója + videó

Szeged Ünnepel: Az Őszi Kulturális Fesztivál Megnyitója + videó

Elkezdődött a Szegedi Őszi Kulturális Fesztivál, számos programmal és látványos megnyitóval.

4 órája
Fotó: Karnok Csaba/DM
Szeged Ünnepel: Az Őszi Kulturális Fesztivál Megnyitója + videó

Hét hét, hetven helyszín, háromszáz program – számokban így összefoglalható a szegedi ősz legnagyobb kulturális kavalkádja. Az Őszi Kulturális Fesztivál programkínálatában koncertek, kiállítás-megnyitók, könyvbemutatók, kerekasztal-beszélgetések, színházi és tudományos előadások is szép számmal kaptak helyet.

Fotó: Karnok Csaba/DM. 

 

A fesztivál hivatalos megnyitóját hétfőn este tartották a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának épületében. A rendezvény Potyó Imre természetfotós kiállításával indult, amely különös és rejtett fajokat ábrázoló fényképeket vonultatott fel. Potyó Imre, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa, már kétszer nyerte el Az Év Természetfotósa címet, és a legutóbbi Dubaji HIPA fotópályázaton első díjat nyert, ami magyar fotósnak még sosem sikerült.

A tárlatmegnyitó után a Borica-Bálint Sándor Táncegyüttes pezsdítette fel a hangulatot, énekes-táncos ízelítőt adva a magyar virtusból. Ezt követően Beatles-slágerek dübörögtek Czutor Zoltán és a Belmondo együttes előadásában.

A fesztivál nyitóestéjén az SZTE Rektori Hivatalát látványos fényfestéssel borították be, ahol gigantikus falevelek hullottak alá, és színpompás óriásvirágok nyíltak az épületen. A rendezvény célja, hogy a szegedi közönség számára színes és változatos programokat kínáljon, hozzájárulva a helyi kulturális élet gazdagításához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.