Szeged

Őszi séták Szegeden a Holt-Maros partján +képek+videó

Őszi séták Szegeden a Holt-Maros partján +képek+videó

Ahol a természet csodái és a városi élet harmóniában találkoznak.

Márton Andrea
1 órája
Fotó: Márton Andrea
Őszi séták Szegeden a Holt-Maros partján +képek+videó

Ahogy beköszöntött az ősz, Szeged egyik legszebb természeti kincse, a Holt-Maros, varázslatos színpaddá változik. A Maros egykori kanyarulatából, amelyet 1860-ban választottak le, egy több mint 4 km hosszú, 10-15 m széles holtág keletkezett, amely zöld folyosóként húzódik Újszeged szívében. Ez a terület nemcsak a természet szerelmeseinek, hanem a városlakóknak és a turistáknak is ideális helyszínt kínál a pihenésre és a feltöltődésre.

Fotó: Márton Andrea. 

 

 

A Holt-Maros természeti csodái

Az őszi napfényben a Holt-Maros partján sétálva a látogatók csodálhatják a természet csodáit. A hatalmas örökzöldek, a nádassal tarkított part és a színes virágok együtt teremtik meg a tökéletes környezetet egy kellemes sétához. Az ősz varázsa különösen szembetűnő, ahogy a fák levelei aranysárgára és vörösre váltanak, a víz tükröződő felületén pedig a napfény játékosan csillan meg.

A Holt-Maros nem csupán a pihenés helyszíne, hanem a természet csodáit is bemutatja. A terület otthont ad száznegyvenhárom madárfajnak, köztük a nádi poszátának, a törpegémnek és a nádi rigónak. A madarak éneke és a vízparti élet zaja egyedülálló atmoszférát teremt, amely segít elfelejteni a városi élet zaját. A mocsári teknősök és a védett bogárfajok is megtalálhatók itt, így a természetkedvelők számára igazi paradicsomot kínál.

 

Horgászat és szabadidős tevékenységek

A Holt-Maros vízmélysége 1-2 méter között változik, és több mint tízféle hal él a holtágban, ami a horgászok egyik kedvenc célpontjává teszi Szegeden belül. Az őszi időszak különösen kedvező a horgászok számára, hiszen a vízparton ülve a természet csendjét élvezve, a halak kapására várva igazán különleges élményekkel gazdagodhatnak. A horgászat mellett a Holt-Maros partján számos egyéb szabadidős tevékenység is várja az érdeklődőket, mint például a kerékpározás, futás vagy akár a piknikezés.

 

Családi programok és közösségi események

A Holt-Maros környéke nemcsak a természetkedvelők, hanem a családok számára is ideális helyszín. A gyerekek számára számos program és lehetőség kínálkozik, hogy felfedezzék a természetet és megtanulják annak értékeit. A területen gyakran szerveznek közösségi eseményeket, mint például madármegfigyelő túrákat, természetismereti foglalkozásokat vagy horgászversenyeket, amelyek remek alkalmat kínálnak a családoknak és barátoknak a közös időtöltésre.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.