Szeged

Nincs meglepetés, Botka László ragaszkodik alpolgármestereihez

Nincs meglepetés, Botka László ragaszkodik alpolgármestereihez

Tanácsnokokat és bizottságokat is választanak a pénteki közgyűlésen.

Kibédi Péter
3 órája
Nincs meglepetés, Botka László ragaszkodik alpolgármestereihez

Péntek reggel 9 órára hívta össze a hatodik polgármesteri ciklusára készülő Botka László a szegedi közgyűlést. Ezen a májusban megválasztott képviselők már rögtön határozatokat is hoznak. A huszonnyolc tagú testület dönt az alpolgármesterekről, akiket Botka László jelölt a tisztségre. Nagy meglepetést nem okozott az Összefogás Szegedért polgármestere, aki ugyanazokat a helyetteseket jelöli, akikkel befejezte az előző ciklust.

Az előző ciklus utolsó harmadára a Gyurcsány Ferenc által a városvezetésbe tolt DK-s Dr. Binszki Józsefet várospolitikai alpolgármesternek, a baloldali esernyőszervezet, az Összefogás frakcióban ülő Dr. Kovács Tamást gazdasági alpolgármesternek, míg a polgármester általa Momentumba küldött Nagy Sándort városfejlesztési alpolgármesternek jelölte Botka. A kényelmes baloldali többség mindenképpen meg is választja a baloldali jelölteket.

Mihálik Edvin ugyan sokat hibázott, de Botka továbbra is bízik benne, és marad zöld tanácsnok. A DK-s Fodor Antalt szociálpolitikáért felelős tanácsnoknak jelöli.

Öt, újjáalakult bizottság kezdi majd meg a munkáját. Itt a jobboldal egy-egy elnöki és alelnöki pozíciót kap, a legkisebb, két tagú frakció, a Kutyapárt egy bizottsági helyet kapott. 


 


 


 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.