Szeged

Négysávosíthatják a Szegedet Debrecennel összekötő 47-es főutat

Négysávosíthatják a Szegedet Debrecennel összekötő 47-es főutat

Hazánk egyik legforgalmasabb főútjáról beszélünk

3 órája
Négysávosíthatják a Szegedet Debrecennel összekötő 47-es főutat

Csütörtökön Szegeden tartotta meg a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara az Enterprise Europe Network Szegeddel közösen a TOP 100 Gazdasági Konferenciát. Az eseményen beszédet mondott Papp László, Debrecen polgármestere is.

 

Többek között azt is elárulta Debrecen polgármestere, hogy négysávosíthatják a Szegedet Debrecennel összekötő 47-es utat. Ezt Lázár János építési és közlekedési miniszter erősítette meg éppen a napokban.

Ez nem csak a két város, hanem Dél- és Kelet-Magyarország egyértelmű érdeke is. Két nagy gazdasági centrum között az áru- és személyforgalom feltételeinek javítása is elengedhetetlen. Úgyhogy a gyorsforgalmi út fejlesztése kiemelt jelentőségű ügy, és bízom benne, hogy néhány éven belül ez realitássá válik 

- mondta.

Lapunk már korábban írt arról a Magyar Építők nyomán, hogy a 47-es szélesítése a nagy forgalom miatt régóta várat magára, de elindulhat végre a tervezés. A 215 kilométer hosszú 47-es főút hazánk egyik legforgalmasabb főútja, amely a Debrecen és Szeged közötti elsődleges teherforgalmi tengely.

A 47-es út négysávosításának tervezési feladatai két szakaszra (5+280 - 7+630 km szelvények között) vonatkoznak, összesen mintegy 2,35 kilométeren.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.