Szeged

Múltidéző: Egy népszerű táncdalénekes boszorkányt talált Szegeden 1967-ben +videó

Múltidéző: Egy népszerű táncdalénekes boszorkányt talált Szegeden 1967-ben +videó

A hatvanas évekbe utazunk vissza egy rövid videóval

Kibédi Péter
15 órája
Múltidéző: Egy népszerű táncdalénekes boszorkányt talált Szegeden 1967-ben +videó

Nagy sikerű sorozatot készített néhány éve Papp Gábor Zsigmond dokumentumfilm-rendező Magyar Retró címmel. A második részben a magyar városok életéről mesél archív filmkockák segítségével. Szegedről négy percnyi áttekintést kaphatunk, ami elsőre talán rövidnek tűnhet, azonban igencsak „velős” körképet ad a város, elsősorban turisztikailag vonzó életéről.

A dátum 1960, az egykori Tisza étteremből a Partfürdőre ugrunk, ami szokatlan képet fest. A part tele van strandolókkal, mintha a Balaton partján járnánk. Néhány másodpercre feltűnik a Szegedről eredeztethető turuljáték is. A Szegedi Ipari Vásár akkor még nem a Mars téri, azóta már megszűnt vásárközpontban volt, hanem a belvárosban, a Horváth Mihály utcában sorakoztak fel a szegedi ipar „gyöngyszemei”. Az Öreg Körössy Halászcsárdában az alapító, akkori tulajdonos, Körössy József is szerepel az archív képeken. A felújított Szegedi Szabadtéri Játékok első igazgatója, Tari János a legendás bemondónővel, Takács Marikával beszélget a csillagtetős színház évadáról. Zárásként a népszerű táncdalénekes, Payer András arról énekel, hogy Szegeden nincsen boszorkány, majd persze a végén kiderül, hogy mégis vannak szegedi boszorkányok.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.