Szeged

Milliárdok érkeznek térségünk felzárkóztatására

Milliárdok érkeznek térségünk felzárkóztatására

Januártól indul a program

2024. október 22., kedd
Milliárdok érkeznek térségünk felzárkóztatására

Versenyképes Járások Területfejlesztési Program elnevezéssel januártól indít országos felzárkóztatási programot a kormány. Országos szinten összesen 65 milliárdos kerettel.

 

György István, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium területi közigazgatásért felelős államtitkára a Rádió 88-nak elmondta, a cél a központi és a vidéki térségek fejlettségi különbségeinek mérséklése, és a vidék népességmegtartó erejének növelése. 

Csongrád-Csanád vármegye járásai 2,8 milliárd forintos pályázati kerettel számolhatnak.

Ezen belül Szeged járásban 1,2 milliárd forintos iparűzési adótöbblet keletkezhet, mely a tervek szerint a járásban marad. Vagyis az összeget nem csak Szeged városa, hanem a szegedi járásba tartozó települések költhetik el meghatározott célokra.

A Versenyképes Járások Területfejlesztési Program az összes hazai járásnak önálló fejlesztési keretet biztosít, aminek segítségével olyan közszolgáltatási, munkaerőpiaci problémák megoldását szeretnék segíteni, amelyek a járások működési szempontjából meghatározóak.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.