Szeged

Koszorúzással emlékeztek Dugonics Andrásra Szegeden

Koszorúzással emlékeztek Dugonics Andrásra Szegeden

2 órája
Fotó: szegedma archív
Koszorúzással emlékeztek Dugonics Andrásra Szegeden

A Dugonics Társaság megkoszorúzta névadója, Dugonics András szobrát születésének évfordulója alkalmából, és egy tárlatot is megnyitott a Somogyi-könyvtárban, amely a társaság múltját mutatja be.

A Dugonics Társaság ünnepélyes keretek között megkoszorúzta Dugonics András szobrát, hogy tisztelegjen az író születésének évfordulója előtt. Vécsei László, a társaság elnöke a Rádió 88-nak elmondta, hogy Dugonics egy polihisztor volt, akinek széleskörű szemléletét és értékrendjét a társaság ma is igyekszik képviselni és továbbvinni.

A koszorúzás után a Somogyi-könyvtár földszinti kiállítóterében megnyitották a „Dugonics András és a Dugonics Társaság” című tárlatot, amely betekintést nyújt a társaság múltjába a korábbi tagok és a könyvtár gyűjteményének segítségével. A kiállítás célja, hogy bemutassa a Dugonics Társaság jelentőségét a helyi kultúrában és irodalomban, valamint a közösség összetartozását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.