Szeged

Kiskundorozsmai Tökfesztivál: Hagyományok és közösségi élmények ünnepe + képek

Kiskundorozsmai Tökfesztivál: Hagyományok és közösségi élmények ünnepe + képek

A Kiskundorozsmai Tökfesztivál tizennegyedik alkalommal vonzotta a látogatókat.

Márton Andrea
2024. október 12., szombat
Kiskundorozsmai Tökfesztivál: Hagyományok és közösségi élmények ünnepe + képek

A Kiskundorozsmai Tökfesztivál idén már tizennegyedik alkalommal került megrendezésre, és a rendezvény az évek során egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

 

Ruzsa Roland, Szentmihály és Kiskundorozsma önkormányzati képviselője büszkén nyilatkozott a fesztiválról, amely nemcsak a helyi közösség, hanem a környező települések és külhoni magyarok számára is fontos esemény.

A fesztivál célja, hogy összefogja a közösséget és megőrizze a helyi hagyományokat. Ruzsa elmondta, hogy a rendezvényre rengetegen érkeztek, ami azt mutatja, hogy a közösség igényli az ilyen eseményeket. 

A mai napon rekordot döntöttünk a látogatók számával, és a halászlé főzőverseny is nagy népszerűségnek örvendett

 – mondta a képviselő. A rendezvény során hatszáz kiló halat osztottak szét, amelyet a résztvevők a helyszínen készítettek el.

A fesztivál nemcsak a helyieket vonzza, hanem vendégeket is Szerbiából és Erdélyből, akik saját halászléjüket főzték meg. Ruzsa kiemelte, hogy a zsűrinek nehéz dolga volt a különböző ízek és hagyományok értékelésében, hiszen a résztvevők kreativitása és tudása lenyűgöző volt.

A Kiskundorozsmai Tökfesztivál tehát nem csupán egy gasztronómiai esemény, hanem a közösség összetartásának és a hagyományok tiszteletének ünnepe is. Ruzsa Roland hangsúlyozta, hogy a dorozsmai emberek szorgalmasak, és megérdemlik, hogy ilyen színvonalas rendezvényekkel hálálják meg a mindennapi munkájukat. A fesztivál jövője biztosítva van, hiszen a közösség elkötelezett a hagyományok megőrzése mellett.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.