Szeged

Kiskundorozsma a szép korú lakóit ünnepelte, nem is akárhogy +fotó

Kiskundorozsma a szép korú lakóit ünnepelte, nem is akárhogy +fotó

Az idősek napját ünnepelték a városrészben

Kibédi Péter
2 órája
Kiskundorozsma a szép korú lakóit ünnepelte, nem is akárhogy +fotó

Kiskundorozsma kormánypárti önkormányzati képviselője látta vendégül a városrész szép korú lakóit az idősek világnapja alkalmából. Az Ács Géza Sportcsarnok küzdőtere megtelt, több mint kétszázan ültek a szépen terített asztaloknál.

Az ENSZ közgyűlésének 1990. december 14-én megszavazott határozata alapján minden évben október 1-jén tartják az idősek világnapját, így először 1991-ben tartották meg az ünnepet. A világnap célja az időseket érintő kérdésekre történő figyelemfelkeltéssel ünneplik, például az öregedés vagy az idősek bántalmazása.

„Ez a világnap kiváló alkalom arra, hogy felülvizsgáljuk az időseink irányába tanúsított, néha-néha bizony elmaradozó gondoskodásunkat. 

Felgyorsult világunkban, a sok mindennapi teendő mellett, sokszor pont arra, azokra az emberekre nincs elég időnk, akiknek a legnagyobb szüksége lenne rá

- mutatott rá köszöntőjében Ruzsa Roland. A kormánypárti önkormányzati képviselő kiemelte, hogy mindennapi felelősséggel törődéssel tartozunk a szép korúak felé. „Hajlamosak vagyunk arra, hogy elfeledkezzük róla, hogy törődéssel tartozunk az idősek felé. 

A lényeg pedig, hogy az kerüljön előtérbe, ami számít, és ami igazán értékes, a szeretni tudás, a türelem, a megértés a személyes kapcsolatok és a közösség

- mondta beszédében, amit Sarkadi Sándor versrészletével zárt.

De nem csak Ruzsa Roland volt az aki verssel kedveskedett a vendégeknek. Mihálffy Béla, Szeged és a Homokhátság országgyűlési képviselő Miniska Zselyke: Az örök fiatalság című versével köszöntötte a részvevőket. A kései ebéd után sietett senki haza, a dorozsmai nyugdíjas klubok léptek színpadra, majd Szélpál Szilveszter, a Szegedi Nemzeti Színház művészének műsora zárta a remek hangulatú délutánt.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.