Szeged

Kacaj és vidámság a Kiskundorozsmai Tökfesztiválon

Kacaj és vidámság a Kiskundorozsmai Tökfesztiválon

A rendezvény különleges programokat kínál a kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Márton Andrea
3 órája
Kacaj és vidámság a Kiskundorozsmai Tökfesztiválon

A mai napon, október 11-én Kiskundorozsmán, a Dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Házban izgalmas programokkal várják a látogatókat a hagyományos tökfesztivál keretében, amely különösen a gyermekek számára kínál szórakoztató lehetőségeket.

 

Ruzsa Roland, Szentmihály és Kiskundorozsma önkormányzati képviselője is részt vesz az eseményen, amely a családok és barátok számára egyaránt szórakoztató élményeket ígér.

A mai programok középpontjában a gyerekek állnak, akik már reggel óta élvezik a fesztivál kínálta lehetőségeket. A Sajtkukac Duó koncert vidám dallamai mellett a gyerekek részt vehetnek a kézműves foglalkozásokon, ahol kreatív alkotásaikat készíthetik el. A rendőrségi bemutató során izgalmas és tanulságos élményekkel gazdagodhatnak, miközben a biztonságos közlekedésről tanulnak.

A nap fénypontja a tökmagok köszöntése, ahol a legszebb tökök és tökmagok kerülnek bemutatásra. A gyerekek izgatottan várják a töklámpás felvonulást is, amely varázslatos látványt ígér a nap végén.

A fesztivál során számos szórakoztató tevékenység várja a kicsiket, mint például élőcsocsó, ugrálóvár, bungee-jumping, íjászat, arcfestés és csillámtetkó. A finomságok között gofri, hot-dog, édességek, büfé, kürtős kalács, kemencében sült tök és alma várja az ínycsiklandó falatok kedvelőit.

A fesztivál második napján a felnőtteké lesz a főszerep, és rekordszámú résztvevőre számítanak a halfőző versenyre. Ruzsa Roland lapunknak elmondta, hogy még soha nem volt ekkora érdeklődés a halfőző verseny iránt, összesen 500 kilogramm halat osztottak ki a mai nap folyamán. A program reggel 9 órakor kezdődik a halfőző versennyel, amelyre a helyiek már nagyon várnak.

A nap folytatásában Tanács Attila mesterszakács zöldségfaragó bemutatója következik, majd 11 órától Kató néni konyhája interaktív gasztro show-ját élvezhetik Ihos József humoristával és Vajtó Lászlóval. Délután 2 órakor kerül sor a képviselői kitüntetések kiosztására, ezt követi az eredményhirdetés 3 órakor.

A zenei élmények sem maradnak el: 4 órától a Supamono koncert, majd 5 órától az Ámokfutók lépnek színpadra. A nap végén 6 órától disco várja a látogatókat DJ Laky közreműködésével.

A második napon is számos szórakoztató tevékenység várja a látogatókat, mint például ugrálóvár, bungee-jumping, arcfestés, csillámtetkó, játék-bazár. A gasztronómiai élvezetek folytatódnak: gofri, hot-dog, édességek, büfé, kürtős kalács, kemencében sült tök, alma és tökös ételek versenye.

Ruzsa Roland képviselő hangsúlyozta, hogy a fesztivál nemcsak szórakoztató, hanem közösségépítő esemény is, amely lehetőséget ad a helyieknek, hogy együtt ünnepeljenek és megismerjék egymást.

Ne hagyja ki ezt a különleges alkalmat, és látogasson el a tökfesztiválra Kiskundorozsmán, a Dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Házban!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.