Szeged

Jótékonysági főzés és véradás a Mátyás téren

Jótékonysági főzés és véradás a Mátyás téren

Márton Andrea
2 órája
Fotó: szegedma archív
Jótékonysági főzés és véradás a Mátyás téren

Szegeden ismét jótékonysági főzésre kerül sor! Október 6-án, a VI. Szent Ferenc jótékonysági főzés és véradás napján, finom illatok töltik be az alsóvárosi templom környékét.

A rendezvény célja, hogy támogassa a ferences szegénykonyhát, és lehetőséget adjon a közösség tagjainak, hogy jót tegyenek.

A főzés során a résztvevő csapatok ételeiből kóstolni is lehet adományért cserébe. Már most is szép hosszú a céges és magánszemélyekből álló csapatok listája, akik különféle finomságokat készítenek. A főzés mellett véradásra is várják a szakácsokat és a kóstolókat a kolostorban.

Idén már a hatodik alkalommal rendezik meg ezt a népszerű eseményt, ahol a résztvevők nemcsak finom ételeket kóstolhatnak, hanem érdekes programokon is részt vehetnek, mint például tárlatvezetés a kolostorban. A főzés már délelőtt 10 órakor elkezdődik, és a véradással 14:30-ig lehet segíteni a rászorulókon.

A rendezvény 14 órától kínál lehetőséget az étkezésre, és ezzel jótékonykodásra. A bevételt idén is teljes egészében a ferences szegénykonyha támogatására fordítják.

Nyitókép: Illusztráció Fotó: szegedma archív

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.