Szeged

Fáklyák a Szabadságért: Megemlékezés az 1956-os forradalom hőseire Szentmihályon +képek

Fáklyák a Szabadságért: Megemlékezés az 1956-os forradalom hőseire Szentmihályon +képek

Az ünnepi beszédek középpontjában a forradalom szelleme és jelentősége állt.

Márton Andrea
2024. október 22., kedd
Fáklyák a Szabadságért: Megemlékezés az 1956-os forradalom hőseire Szentmihályon +képek

A Szentmihályon megrendezett 1956-os forradalomra való megemlékezés során a résztvevők tiszteletüket fejezték ki a forradalom hősei előtt. 

 

Az 1956-os forradalom a magyar történelem egyik legfontosabb eseménye, amely a kommunista rendszer ellen indult. A forradalom október 23-án kezdődött, amikor a budapesti diákok és értelmiségiek tüntetést szerveztek a szabadságért és a demokratikus reformokért. A tömeg gyorsan nőtt, és a követelések között szerepelt a szovjet csapatok kivonása, a politikai foglyok szabadon bocsátása, valamint a többpártrendszer bevezetése.

A megemlékezés során Ruzsa Roland beszédében hangsúlyozta: 

A forradalom szelleme ma is bennünk él és emlékeztet minket arra, hogy ne adjuk föl a szabadságért. A hősök, akik az utcákon harcoltak, mindannyiunk jövőjéért küzdöttek. Az ő bátorságuk, elszántságuk és áldozatuk tanít minket arra, hogy a szabadság nemcsak ajándék, hanem felelősség, amelyet tisztelni és őrizni kell.

Továbbá, Ruzsa Roland kiemelte: „Ezen a napon emlékezzünk meg azokról, akik életüket adták a szabadságért, akik remélték, hogy a jövő nemcsak számukra, hanem minden magyar számára szebb lesz. Tartsuk életben a forradalom szellemét, dolgozzunk együtt azért, hogy Magyarország valóban olyan hely legyen, ahol mindenki szabadon élhet, gondolkodhat és álmodhat”.

Járvorszky Iván beszédében hangsúlyozta a közösség összefogásának fontosságát: 

A forradalom szelleme ma is bennünk él, és fontos, hogy ne feledjük, a szabadságért folytatott harc sohasem ér véget. Ezen a napon nemcsak a múlt hőseire emlékezünk, hanem arra is, hogy a jövőnkért közösen kell dolgoznunk.

A megemlékezés végén a résztvevők elénekelték a himnuszt, majd közös imádsággal zárták az eseményt. A fáklyákat meggyújtották, és közösen átvonultak a Szent Mihály Plébánia elé, a kettős kereszthez, ahol továbbra is emlékeztek a forradalom hőseire. Ez a megemlékezés nemcsak a múlt hőseire emlékeztetett, hanem arra is ösztönzött, hogy a jövőnkért folytatott harc soha ne érjen véget.

Az 1956-os forradalom öröksége ma is él, és inspirál minket a szabadság és a demokrácia iránti elkötelezettségre.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.