Szeged

Ezért vádolhatják szeméremsértéssel az egyik szegedi tanárt

Ezért vádolhatják szeméremsértéssel az egyik szegedi tanárt

A Szegedi Szakképzési Centrum nem nyilatkozott még

2024. október 22., kedd
Ezért vádolhatják szeméremsértéssel az egyik szegedi tanárt

Mint arról beszámoltunk, a szegedi Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium egyik pedagógusa ellen szeméremsértés gyanúja miatt indult nyomozás. Az esetről több részlet is kiderült. 

 

A helyi televízió közölte elsőként, hogy egy tanárt azonnali hatállyal menesztettek az oktatási intézményből, egy másik pedagógustól pedig közös megegyezéssel váltak meg, miután az iskola tanulói jelezték, hogy zaklatják őket. Az ügyben ennél több információ nem került nyilvánosságra, a fenntartó Szegedi Szakképzési Centrum sem nyilatkozott még, pedig keddre ígértek sajtóközleményt az ügyben - írja a Délmagyar.

Szeméremsértést két módon lehet elkövetni. Az egyik a mutogatás, vagyis amikor valaki saját testét, nemi szervét mutogatja másoknak, a másik az olyan jellegű fogdosás, ami nem éri el azt a szintet, hogy az szexuális cselekménynek minősüljön

– nyilatkoza a vármegyei lapnak Ragány Zoltán ügyvéd, aki hozzátette, nem ismeri az ügyet, csak általánosságban beszélt. Hangsúlyozta, bár a mai világban már valóban vizsgálni kell hasonló eseteknél, hogy nem csak túlgondolásról van-e szó, ez esetben a gyanú kizárja, hogy például egy félreérthető mondat miatt hurcolnának meg egy pedagógust, hiszen a szeméremsértéshez tettlegesség is kell.

A Délmagyar úgy tudja, hogy az ügyben egyik érintett 

testnevelő anatómiai szemléltetéshez hívott ki egy lányt egy tanórán, ebből lett aztán rendőrségi ügy, illetve közös megegyezéssel szerződésbontás. 

Hogy pontosan mi történt, annak bizonyítása a nyomozás feladata lesz. A lap információi szerint a másik elbocsátott pedagógus is testnevelő tanár. Vele kapcsoltban állítólag a számítógépén talált bizonyítékok alapján született meg a döntés az azonnali elbocsátásáról, miután kiderült, félreérthető üzeneteket küldözgetett diákoknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.