Szeged

Építsd a Jövőd! Fesztivál a Vedresben + képek

Építsd a Jövőd! Fesztivál a Vedresben + képek

Számos diák próbálhatta ki az építőipari szakmákat a sikeres pályaorientációs rendezvényen

Márton Andrea
3 órája
Fotó: Szeged Ma/Márton Andrea
Építsd a Jövőd! Fesztivál a Vedresben + képek

A Szegedi Szakképzési Centrum (Szegedi SZC) idén is megrendezte az Építsd a jövőd! építőipari szakmai találkozót és pályaorientációs fesztivált, amelyre 2024. október 8-án került sor a Szegedi SZC Vedres István Technikumban. Az eseményre számos általános iskolás diák látogatott el, akik lehetőséget kaptak arra, hogy kipróbálják a különböző építőipari szakmákat.

Fotó: Szeged Ma/Márton Andrea. A pályaválasztás előtt álló tanulók játékos formában találkozhattak az építőipari szakmákban rejlő lehetőségekkel.

 

A rendezvény két turnusban zajlott: az első 09:00 és 11:30 óra között, a második pedig 12:00 és 14:30 óra között. A résztvevők interaktív módon ismerkedhettek meg a családi ház felépítésével kapcsolatos munkafolyamatokkal, az alapozástól a tető elkészítéséig. A fesztivál során a modern technológiák, mint például a 3D tervezés, gipszkartonszerelés, építmények dekorálása, fafaragás, épületautomatizálás és robotika is bemutatásra kerültek.

A diákok játékos formában találkozhattak az építőipari szakmákban rejlő lehetőségekkel, és megismerhették a karrierlehetőségeket. A szervezők célja az volt, hogy a fiatalok tudatosan válasszanak szakmát, és közelebbről megismerjék az eddig csak hallomásból ismert szakterületeket.

A Szegedi SZC Építőipar ágazatban érintett iskolái színes programokkal készültek, többek között a Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikummal, a Szegedi SZC József Attila Általános Iskolával és Szakképző Iskolával, a Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskolával, valamint a Vedres István Technikummal.

A rendezvényre hagyományosan kitelepültek a Szegedi SZC fenntartásában működő szakképző iskolák duális partnerei is, mint például az Asa Építőipari Kft., Bakos Zoltán e.v., Bálintné Miklós Éva ev., Bodrogi Bau Kft., Első Beton Kft., Gonda József e.v., Leier Hungária Kft., Mapei Kft., MVM Zrt., Terrán Kft., Woodium Kft.

A pályaorientációs fesztivál megvalósítását a Szegedi Tankerületi Központ támogatta, közreműködő szervezetként pedig részt vett a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara és a Csongrád-Csanád Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat.

A tavalyi rendezvény nagy sikerrel zárult, több mint 400 általános iskolás tanuló vett részt kísérőkkel együtt a Szegedi Tankerületi Központ fenntartásában működő intézményekből. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.