Szeged

Emlékezés és Tehetség: Az I. Sándor Károly „Csikar” Utánpótlás Labdarúgó Kupa +képek

Emlékezés és Tehetség: Az I. Sándor Károly „Csikar” Utánpótlás Labdarúgó Kupa +képek

A legendás labdarúgóra emlékezve biztosít lehetőséget a fiatal tehetségek bemutatkozására.

Márton Andrea
2 órája
Fotó: Simon Bálint
Emlékezés és Tehetség: Az I. Sándor Károly „Csikar” Utánpótlás Labdarúgó Kupa +képek

Október 28-án, Szentmihályon került megrendezésre az I. Sándor Károly „Csikar” Utánpótlás Labdarúgó Kupa, amely nem csupán egy sportesemény, hanem egy szívhez szóló emlékezés is a legendás labdarúgóra, Sándor Károlyra.

Fotó: Simon Bálint. A torna célja, hogy a fiatal tehetségek számára lehetőséget biztosítson a bemutatkozásra, miközben tiszteleg a sportág iránti szenvedélye előtt.

 

 

A kupát a Móravárosi Kinizsivel közösen hívták életre, emlékezve arra, hogy Csikar a Móravárosi Kinizsiben kezdte pályafutását, majd a nemzeti válogatottban 75 alkalommal szerepelt, 27 gólt szerezve. A rendezvény célja, hogy a fiatal sportolók számára inspiráló példát és emléket állítson annak a nagyszerű karriernek, amelyet Sándor Károly képviselt.

A tornán résztvevő csapatok között találjuk a KÉSZ GROUP Szeged Utánpótlást, a Móravárosi Kinizsit, az FK Vinogradar Hajdukovo-t és a CS Unirea-t. Eredetileg egy családias hangulatú, 4 csapatos tornát terveztek U9 és U11-es korosztályban, de a résztvevő csapatok lelkesedése lehetővé tette, hogy a tornát minden korosztályban lebonyolítsák, 2-4 csapatos csoportokban.

A Móravárosi Kinizsi utánpótlás központ nemcsak Sándor Károly nevét viseli, hanem az egyik legjobb labdarúgó utánpótlás központként ismert, ahonnan olyan fantasztikus tehetségek kerültek ki, mint Szoboszlai Dominik, Gulácsi Péter, Németh Krisztián, valamint a válogatottban bemutatkozó Gera Dániel.

A torna célja, hogy a fiatal tehetségek, akik a jövő labdarúgó csillagai lehetnek, lehetőséget kapjanak a bemutatkozásra. Sándor Károly öröksége nemcsak a múltban, hanem a jelen fiatal sportolóiban is tovább él, hiszen olyan tehetségek kerültek ki a Móravárosi Kinizsiből, mint például a nemzeti válogatott játékosai, akik már nemzetközi szinten is megállják a helyüket.

Fotó: Simon Bálint. 

 

Ruzsa Roland, Szentmihály és Kiskundorozsma önkormányzati képviselője a megnyitón hangsúlyozta a sport közösségépítő erejét, és gratulált a szervezőknek, különösen a Móravárosi Kinizsi utánpótlás központnak.

A képviselő elmondta: 

A sport nemcsak a versenyről szól, hanem a közösség összekovácsolásáról is. Remélem, hogy ez a kupa hagyományt teremt, és a jövőben is lehetőséget biztosít a fiatalok számára, hogy kibontakoztassák tehetségüket.

Ez a kupa nem csupán a labdarúgásról szól, hanem a közösségről, az emlékekről és a jövő generációinak támogatásáról. Az I. Csikar kupa tehát nemcsak egy sportesemény, hanem egy ünnep is, amely összeköti a múltat és a jövőt, és lehetőséget ad arra, hogy a fiatal tehetségek megmutathassák magukat a sportág iránti elkötelezettségük révén.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.