Szeged

Elindult Szegeden a távhőszolgáltatás

Elindult Szegeden a távhőszolgáltatás

A radiátorokat fel kell csavarni maximumra

Kovács György
3 órája
Elindult Szegeden a távhőszolgáltatás

Előírások szerint szeptember 15-től kötelező, úgynevezett fűtési készenlétben lennie a távhőszolgáltatóknak, azonban jogszabály szerint csak akkor kötelező beindítani a fűtést, ha két egymást követő napon 12 fok alatt alakul a napi középhőmérséklet. Hamarabb a lakóközösség többségének igénye szerint lehet beindítani a szolgáltatást.

A tegnapi nap folyamán sikeresen elindult Szegeden a távhőszolgáltatás - közölte lapunkkal a SZETÁV.

 

Ezért csavarjuk fel a radiátorokat maximumra

A SZETÁV még a fűtés elindítása előtt kérte, hogy mindenki állítsa 5-ös állásra a radiátorokat, mert a szelepek nyitásával jelenősen növelik a fűtésindítás előtt végzett légtelenítési munkájának hatékonyságát, elősegítve a zavartalan fűtés szolgáltatást. 

Lapunk megkeresésére elmondták, a szelepek nyitása még folyamatban van a városban,

ahol nincs meleg, ott a szelepek elzárva maradtak.

A szelepek kinyitása azért fontos, mert enélkül a SZETÁV hiába végzi el a légtelenítést, a radiátorokban rekedt levegő a szelepek nyitásával problémát okoz az épületek teljes fűtési rendszerében.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.