Szeged

Életet mentettek a szegedi járőrök

Életet mentettek a szegedi járőrök

Egy 74 éves nő életét mentették meg

2 órája
Életet mentettek a szegedi járőrök

Nem haboztak, hanem tették, amit tenniük kell a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei, amikor részt vettek egy idős asszony újraélesztésében.

Fotó: police.hu

 

Kiss Zoltán r. őrmester és Lévai József r. főtörzsőrmester október 28-án délelőtt épp Szeged belvárosában járőröztek, amikor egy állampolgár leintette őket, mivel egy 74 éves nő rosszul lett az utcán és összeesett. A szolgálati gépjárműből kiszálló egyenruhások a járdán fekvő, eszméletlen idős asszonyhoz siettek, és amíg a járókelők a mentőket hívták, addig megkezdték az elsősegélynyújtást. Miután érzékelték, hogy a bajbajutottnak nincs légzése, a hátára fektették. 

Az újraélesztést egy orvostanhallgató kezdte meg, majd a mentők kiérkezéséig Kiss Zoltán r. őrmester folytatta a mellkaskompressziót.

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai stabilizálták a szegedi lakos állapotát és elszállították a rendőrség beszámolója szerint.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.