Szeged

Egy hónapot csúsznak a munkálatok a Bertalan hídon

Egy hónapot csúsznak a munkálatok a Bertalan hídon

Tény, hogy dolgozó embert nem igazán látni

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
3 órája
Egy hónapot csúsznak a munkálatok a Bertalan hídon

Ahogy arról lapunk beszámolt korábban a Magyar Közút tájékoztatása alapján, külső szakemberek bevonásával 2024. augusztus 26-a, hétfőtől három darab dilatációs szerkezet cseréjét végzik el a szakemberek.


Akkor azt írták, hogy a tervek szerint mintegy két hónapot fog igénybe venni a munkavégzés. Mint már látjuk, észleljük egy ideje, a forgalom ez idő alatt mindkét irányban 1-1 forgalmi sávon haladhat a híd teljes hosszán.

Akárhogy is számoljuk, a két hónap munkaidő egy hét múlva jár le. Nagyon nem úgy fest, hogy ezen idő elég lenne.

 

Sokan panaszkodnak: dolgoznak egyáltalán?

A Facebook csoportokban a szegediek közül a legtöbben azt rótták fel, hogy hiába járunk a tervezett lezárás végénél, úgy fest a munka (vagy ezen esetben éppen a munka nem), hogy egyik oldal sem készültek még el.

A terelés még mindig kint van, a 30-as sebességkorlátozással együtt, ami nagyban lassítja a forgalmat, és növeli a városon belüli menetidőt. Ilyen hosszú időn keresztül ez már dühítő - volt aki így fogalmazott.

Azt pedig még sokan kiemelték, hogy munkásokat sem igazán látni a munkálatok helyszínén.

 

November végéig nem végeznek

A Szeged365 érdeklődött a Magyar Közútnál. Mint írták: 

A szegedi Bertalan híd dilatáció cseréjének, a híd jobb oldalát érintő második üteme az éjszakai forgalomtechnikai táblázást követően a mai napon kezdődött meg és várhatóan november végéig tart

Ennek értelmében legalább még másfél hónapig együtt kell élni a munkálatokkal Szegeden.

A válaszlevélben hozzátették, hogy “munkálatok során vannak bizonyos technológiai szünetek és átállások, amelyek betartása miatt előfordulhat, hogy van olyan időszak, amikor munkavállaló nem tartózkodik a munkaterületen, de ez nem jelenti azt, hogy https://szegedma.hu/kozlekedes/2023/10/a-bertalan-hidon-javitasok-zajlanaka munkák ne haladnának”. Ezzel magyarázták miért is nem látni sokszor dolgozó embert a hídon.

 

Elég sűrűn van lezárás

Tavaly júliusban is dolgoztak a hídon, szintén a dilatációs szerkezet javítását ütemezték be, július 20-i kezdéssel. Akkor egy hetet ölelt fel a renováció. Szeged irányából Újszeged felé haladva mindkét jobb oldali forgalmi sávot lezárták a munkálatok miatt.

Majd egy éve októberben sem volt teljes mértékben szabad a Bertalan híd: a Szegedről Újszegedre vezető oldalon, a belső sávot lezárták a forgalom elől.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.