Szeged

Díszdiplomát vettek át a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon

Díszdiplomát vettek át a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon

Márton Andrea
2 órája
Fotó: Karnok Csaba/DM
Díszdiplomát vettek át a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon

Szombaton a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar díszdiploma-átadó ünnepségén Meditz Józsefné gyémántdiplomáját vette át, aki 1964-ben végzett matematika-fizika-kémia szakon, majd negyven évig tanított Budakeszin.

 

A tanárnő a Délmagyarnak elmondta, hogy örül, hogy a tanári pályát választotta, és tizenöt éven át szervezett matematika szaktáborokat a gyerekeknek.

Tarkó Klára, az intézmény oktatási és innovációs dékánhelyettese kiemelte, hogy az ünnepségen azokat a kollégákat köszöntik, akik ötven, hatvan vagy éppen hetven évvel ezelőtt végeztek. Az esemény különösen jelentős, mivel a kar 150 éves fennállását ünnepli. A díszdiplomákat két turnusban 125 egykori diák vehette át, akik az ország szinte minden szegletéből érkeztek.

A Juhász Gyula Pedagógusképző Kar története 1873-ra nyúlik vissza, amikor Trefort Ágoston kultuszminiszter rendeletére megnyílt az ország első tanárképző intézménye. Az intézmény azóta számos átalakuláson ment keresztül, és a tanárképzés színvonalának emelésére törekszik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.