Szeged

A szegedi 56-os hősökre emlékeztek

A szegedi 56-os hősökre emlékeztek

A kormánypártok szegedi képviselői koszorúztak a MEFESZ-emlékműnél.

3 órája
A szegedi 56-os hősökre emlékeztek

A SZTE Bölcsészettudományi kar mögött az Ady téren, a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetsége (MEFESZ) emlékműnél emlékeztek meg a kormánypártok szegedi önkormányzati képviselői a hatvannyolc éve, 1956 október 16-án történt eseményre.

 

A Fidesz frakcióvezetője, Polner Eörs rövid megemlékező beszédében emlékeztetett, hogy a szegedi egyetemen lobbant fel az 1956-os forradalom és szabadságharc lángja. Napra pontosan hatvannyolc évvel ezelőtt, október 16-án spontán hallgatói kezdeményezésre létrejött az autonóm és demokratikus elvek mentén szerveződött Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetsége, a MEFESZ, amely az első lépés volt az egy héttel később, október 23-án, budapesti események és a forradalom kirobbanása felé.

Mindenkori szegedi egyetemi polgár és minden szegedi is büszke arra, hogy az ötvenhatos forradalom bölcsője itt, a szegedi egyetemen ringott

– jelentette ki Polner Eörs, majd képviselő társaival elhelyezte az emlékműnél a tisztelet és az emlékezés koszorúját.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.