Szeged

A Láthatóság fontosságára hívták fel a figyelmet a gyerekek

A Láthatóság fontosságára hívták fel a figyelmet a gyerekek

Több száz gyerek, mind láthatósági mellényben alkotta meg a KEVE feliratot.

Márton Andrea
4 órája
Fotó: Facebook
A Láthatóság fontosságára hívták fel a figyelmet a gyerekek

A Szegedi Rendőrkapitányság és a Szegedi Tankerületi Központ közös flashmobot tartott kedden a Dóm téren, hogy felhívják a figyelmet a közlekedésben a láthatóság fontosságára, különösen az őszi romló látási viszonyok miatt.

Fotó: Facebook. 

 

A rendezvényen Pajor Zsombor, a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola tanulója nyilatkozott a Délmagyarországnak, elmondva, hogy a gyerekek élvezték a közös akciót, amely során a KEVE feliratot alkották meg, betűnként összeállva. A fiú hangsúlyozta, hogy biciklivel jár iskolába, és mindig használ láthatósági mellényt és sisakot.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főkapitányság szóvivője, Vad Róbert is nyilatkozott, kiemelve, hogy az eseményre több száz gyerek érkezett, mindannyian láthatósági mellényben. Hangsúlyozta, hogy a gyerekek szerves részei a forgalomnak, és fontos, hogy fiatal korban felhívják a figyelmet a láthatóság jelentőségére. Az őszi időszakban a romló látási viszonyok miatt kiemelt jelentőségű, hogy mindenki felszerelje kerékpárját és rollerét a kötelező tartozékokkal.

A flashmob részeként a tanulók a balesetmegelőzési szempontból elengedhetetlen szabályokra hívták fel a közlekedők figyelmét. A Szegedi Tankerületi Központ és a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága 2017. szeptember 1-jén indította el a „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” programot, amely a biztonságos közlekedésre nevelést célozza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.