Szeged

A Látássérültek Nemzetközi Napjához csatlakozott az SZKT

A Látássérültek Nemzetközi Napjához csatlakozott az SZKT

Márton Andrea
3 órája
Fotó: Facebook
A Látássérültek Nemzetközi Napjához csatlakozott az SZKT

A Látássérültek Nemzetközi Napján, október 18-án Kurucsai Szabolcs és segítő kutyája, Elvis, a 2-es villamoson utazik, hogy játékos formában bemutassák a segítő kutyák mindennapjait az utazóknak.

A Látássérültek Nemzetközi Napja, más néven a „Fehér Bot Napja” alkalmából a Szegedi Közlekedési Társaság különleges eseményt szervezett. Október 18-án Kurucsai Szabolcs, az Árboc Egyesület vezetője, és segítő kutyája, Elvis, a 2-es villamoson utazik, hogy felhívják a figyelmet a látássérültek mindennapi kihívásaira és a segítő kutyák fontosságára.

Elvis, a tüneményes segítő kutya, hosszú évek óta Kurucsai Szabolcs hűséges társaként segíti őt a mindennapokban. A segítő kutyák a látássérültek életében kulcsszerepet játszanak, hiszen nemcsak a közlekedésben nyújtanak segítséget, hanem a mindennapi tevékenységek során is. A segítő kutyát mindig felismerhetjük a kiképzettségét igazoló, hámján elhelyezett logóról, amely jelzi, hogy ő egy hivatalosan képzett segítő állat.

A pénteki esemény során Kurucsai Szabolcs és Elvis délelőtt 9 és délután 3 óra között utazik a 2-es villamoson, ahol játékos formában tervezi beavatni az érdeklődőket a segítő kutyával járókelők és utazók hétköznapjaiba. Az utasok lehetőséget kapnak arra, hogy közelebbről megismerkedjenek a segítő kutyák szerepével, és megtudják, hogyan segítik a látássérült emberek életét.

A Szegedi Közlekedési Társaság ezzel az eseménnyel szeretné felhívni a figyelmet a látássérültek helyzetére, valamint arra, hogy a segítő kutyák mennyire fontosak a mindennapi életükben. Az esemény célja, hogy a közlekedés biztonságosabbá váljon mindenki számára, és hogy a társadalom érzékenyebb legyen a látássérültek igényeire.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.