Szeged

A Bolond Istók Szegeden - filmvetítés és közönségtalálkozó

A Bolond Istók Szegeden - filmvetítés és közönségtalálkozó

A film két alkotójával lehet beszélgetni

4 órája
A Bolond Istók Szegeden - filmvetítés és közönségtalálkozó

Október 3-án a szegedi Belvárosi Moziban, az elsők közt láthatják a nézők az Arany János vándorszínész korszakát felelevenítő romantikus magyar filmet, a Bolond Istókot. A közönség találkozhat és beszélgethet a film két alkotójával: Hegedűs Georgina forgatókönyvíróval és társrendezővel, illetve Kemenesi Tünde jelmeztervezővel.

A Bolond Istókról dióhéjban:

A film főhőse az alig 19 éves Istók (Liber Ágoston) arról álmodozik, hogy színész lesz, így hátat fordít a tanulásnak és otthagyva a neves Debreceni Kollégiumot csatlakozik egy vándorszíntársulathoz. Kezdetben csak színfalak mögötti munkákat kap, de igyekszik elérni, hogy a világot jelentő deszkákra léphessen, ráadásul ezt a vágyát még inkább felkorbácsolja a társulathoz kalandos úton csatlakozó ifjú színésznő, a rejtélyes múltú Sári (Gellért Dorottya), akihez kezd egyre jobban vonzódni. A lány sem közömbös iránta, de a kapcsolatukat olyan viharok kísérik, amelyek Istók reményeit és szándékait a színpadon és a kulisszák mögött egyaránt próbára teszik. Nehéz döntések várnak rá, amik az egész életére hatással lesznek.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával elkészült filmet 2024. október 3-án a Filmsquad mutatja be a hazai mozikban.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.