Szeged

Véget ért a II. Szegedi Gin és Rum Gasztro Fesztivál

Véget ért a II. Szegedi Gin és Rum Gasztro Fesztivál

2024. szeptember 9., hétfő
Fotó: szegedma archív
Véget ért a II. Szegedi Gin és Rum Gasztro Fesztivál

A hétvégén ismét hatalmas sikerrel zajlott le a II. Szegedi Gin és Rum Gasztro Fesztivál a Móra Parkban.

Az ingyenes, háromnapos rendezvény látogatói felejthetetlen élményekkel gazdagodhattak, hiszen a gasztronómia, a minőségi italok és a különleges zenei programok ötvözete valódi prémiumfesztivál élményt nyújtott a résztvevőknek.

A rendezvény egyik kiemelt eleme a sztárséfek főzőshowja volt, ahol a közönség élőben követhette a gasztronómia nagyágyúinak, többek között Rácz Jenőnek, Wossala Rozinának és Szikra Gabriellának a bemutatóit. A főzőshowk mellett kilenc különböző gasztro-kiállító kínált egyedi, a fesztivál hangulatához illeszkedő menüsort és különlegességeket a gasztro udvarban, délelőttől egészen késő estig.

A gin és rum kedvelői több, mint 100 féle különleges ital közül válogathattak, köztük olyan exkluzív gin is bemutatásra került, amely nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában itt volt először kóstolható.

A fesztivál zenei programja is rendkívül változatos volt: 

olyan fellépők biztosították a különleges atmoszférát, mint a Vasovski Live, Gáspár Laci és a Jazzy Live, valamint Gájer Bálint.

Az élőzenei produkciók mellett DJ-k szolgáltatták a háttérzenét, akik a múzeum épületére vetített lenyűgöző fényfestés mellett pörgették a zenét kora délutántól egészen zárásig. Az egyébként is páratlan hangulatot pedig fashion show, flairshow, tűzshow, salsa és dobos felvonás paprikázta fel.

A fesztiválra  idén számos hazai híresség is ellátogatott, többek között Balog Levente és Dobos Evelin, akik elismerő szavakkal illették Szeged prémiumfesztiválját. A múzeumi gin és rumtúrák során vendégek százai merültek el az italok történetében és ízvilágában, megismerve azok eredetét és különlegességeit.

A Móra Park mindhárom napon estére megtelt élettel, pezsgő hangulattal, baráti beszélgetésekkel. A II. Szegedi Gin és Rum Gasztro Fesztivál a stílusos szórakozás, a kulturált italfogyasztás és a gasztronómiai élmények új kedvencévé vált.

A szervezők már el is kezdték a következő évi fesztivál tervezését, így érdemes a @ginrumfeszt Instagram oldalt követni, ahol az időponton kívül minden fontos információ hamarosan elérhető lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.