Szeged

Megújul a Toldy utcai óvoda tornaterme

Megújul a Toldy utcai óvoda tornaterme

2 órája
Fotó: Gémes Sándor/DM
Megújul a Toldy utcai óvoda tornaterme

Penészes volt, és már nem használhatták biztonságosan a gyerekek, ezért felújítják a Toldy Utcai Óvoda tornatermét - írja a Délmagyar.

Fotó: Gémes Sándor/DM. 

 

Binszki József, Szeged várospolitikai alpolgármestere elmondta, hogy a város 23 millió forintot költ a tornateremre, ami elkezdet vizesedni, és ez okozta a problémát. 

A falakat egy injektálásos technikával szigetelik, amire egy szárítóvakolat kerül. A tornateremhez tartozó öltözőt, vizesblokkot és folyosót ugyanezzel a módszerrel korszerűsítik. 

Szeged legrégebbi, 135 éves óvodájába jelenleg 125 gyermek jár. A termet nem csak mozgásos foglalkozásokhoz veszik igénybe, hanem az óvodai ünnepségeket is itt szervezik meg. A korszerűsítésre azért volt szükség, mert már megjelent a penész is, ami káros az egészségre nézve. A tornatermet egyébként a szomszédos, Nádor utcai intézmény óvodásai is használják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.