Szeged

Kutatók Éjszakája a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban: Fedezd fel a tudomány világát!

Kutatók Éjszakája a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban: Fedezd fel a tudomány világát!

Az esemény remek alkalom arra, hogy a közönség közelebb kerüljön a tudományhoz és a kutatás izgalmas világához.

13 órája
Fotó: Karnok Csaba/DM
Kutatók Éjszakája a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban: Fedezd fel a tudomány világát!

Pénteken, szeptember 27-én izgalmas programokkal várják a látogatókat a HUN-REN Szegedi Biológiai Kutatóközpontban a Kutatók Éjszakája alkalmából. Az esemény célja, hogy közelebb hozza a tudományt a közönséghez, és bepillantást engedjen a kutatók titokzatos munkájába. A rendezvényen óvodásoktól a nyugdíjasokig minden korosztály találhat kedvére való programot.

Fotó: Karnok Csaba/DM. 

 

A látogatók megtekinthetik az energiafűzt és a világító algát, valamint részt vehetnek különböző interaktív programokon, amelyek a mikroorganizmusok fontosságát hangsúlyozzák. Hoyk Zsófia, a program egyik főszervezője, kiemelte, hogy a baktériumok nem csupán betegségeket okoznak, hanem alapvető szerepet játszanak az egészségünk megőrzésében. A megfelelő mikroflóra fenntartása elengedhetetlen a talaj és a növények egészségéhez, ami közvetlen hatással van az emberi táplálkozásra is.

A legkisebbeket játszóházzal várják, míg a nagyobbak több mint harminc különféle program közül választhatnak. A laborokban kísérleti állatokkal, például transzgenikus egerekkel is találkozhatnak, és mikroszkópon keresztül betekinthetnek egy élő rágcsáló agyába. A programok célja, hogy a résztvevők megismerjék a kutatói életet, és felfedezzék a tudományos világ izgalmait.

A Kutatók Éjszakája nemcsak szórakoztató, hanem hasznos is a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára, hiszen lehetőséget ad arra, hogy megismerjék a kutatói életet és a lehetséges szakmai kapcsolatokat. Hoyk Zsófia hangsúlyozta, hogy a programokkal szeretnék felkelteni a fiatalok érdeklődését a tudomány iránt, és bemutatni, milyen izgalmas lehetőségek várnak rájuk a kutatás területén.

A programok többségére nem szükséges előzetes regisztráció, de némelyik esetében érdemes azt megtenni, mivel a laborok befogadóképessége korlátozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.