Szeged

Hétvégén Szeged lesz a gin és a rum fővárosa, sztárséfek is érkeznek

Hétvégén Szeged lesz a gin és a rum fővárosa, sztárséfek is érkeznek

Világbajnok bartenderek segítenek a kóstolásban

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. szeptember 4., szerda
Hétvégén Szeged lesz a gin és a rum fővárosa, sztárséfek is érkeznek

A II. Szegedi Gin & Rum Gasztro Fesztivált a hétvégén rendezik, az előző évhez hasonlóan ismét a Móra Ferenc Parkban.

 

Idén már három napos lesz a rendezvény

A nagy érdeklődésre való tekintettel az idén kilátogatók már egy háromnapos szemlén vehetnek részt szeptember 6. és 8. között. Számos exkluzív programmal várják az érdeklődőket, akik a prémium italok mellett gasztronómiai és zenei csemegék közül is válogathatnak.

A fesztivál idei újdonsága, egyúttal különleges programeleme a Móra Ferenc Múzeumban szervezett extravagáns múzeumlátogatással egybekötött gin-rum kóstoló. A múzeumban divatbemutatót is tartanak, emellett idén is lesz fényfestés.

A látogatás során öt különböző szobában zajlanak a kóstolók, amelyeken neves márkanagykövetek és a Magyar Bártender Szövetség elnökségének tagjai tartanak előadásokat. A kóstolás mellett ismertetik az italok történetét és készítési folyamatát is.

Több, mint 100 féle gin és rum ízlelhető meg.

 

A fesztivál célja

A II. Gin & Rum Gasztro Fesztivál célja, hogy Szeged egy újabb prémium minőségű rendezvénnyel gazdagodjon, amely nemcsak az italok és ételek szerelmeseinek nyújt felejthetetlen élményt, hanem egyben a város kulturális életét is gazdagítja.

A szervezők elmondták, hogy szerettek volna egy elegáns, minőségi fesztivált Szegedre hozni, ami egy kicsit különlegesebb, kicsit exkluzívabb. Hangsúlyozták, hogy az első rendezvény is remekül sikerült, de idén szeretnének szintet lépni. Hozzátették: ez már látszik kiállítók és a zenei programok számában is. Idén 43 kiállító lesz jelen a fesztiválon.

Elmondták a sajtótájékoztatón, hogy szinte az összes kóstolóra elfogyott már a jegy. (Fotó: SzegedMa)

 

Sztárséfek érkeznek

A legnagyobb előrelépés a gasztrovonalban fedezhető fel . Kilenc étterem lesz jelen, ebből hét szegedi kötődésű. A rendezvény fontos célkitűzése a helyi értékek megjelenítése és segítése: ennek értelmében helyi alapanyagokat is bőséggel használnak a főzésekhez.

Három fogást készítenek majd. Pick szalámiból készül az előétel, a főételben a központi szerepet a szürkeharcsa és a paprika kapja, valamint a REÖK cukrászda által készített év cukormentes tortájából egy pohárdesszertet alkotnak.

Országos hírű séfek érkeznek: többek között Rácz Jenő Michelin-csillagos séf, aki számos díjat nyert már nemzetközi szinten is. A fesztiválon exkluzív főzőbemutatót tart, ahol bepillantást nyerhetünk a csúcsgasztronómia világába.

Wossala Rozina szintén a hazai gasztroszcéna egyik meghatározó személyisége. A Séfek Séféből ismert Szikra Gabriella, "A Konyhám Studio 365" tulajdonosa a Balaton-partot a Tisza-partra cseréli a hétvége során. A helyi mezőnyt pedig a Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület elnöke Bálint Ferenc, valamint az egyesület alapító tagja Goda Gábor erősíti, aki ezen felül az Art Hotel chef-je, ahonnan kollégája, Rakusz Krisztián is csatlakozik a főzőshowkhoz, amelyek már 13 órától indulnak.

A rendezvény mindenki számára ingyenesen látogatható. A fogyasztáshoz a fesztivál poharát kell megvásárolni, az a belépő, csak abban szolgálják ki a vendégeket. A teljes programot itt tudják megtekinteni.

Borítókép: Szegedi Gin & Rum Gasztro fesztivál

 

Vágólapra másolva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.