Szeged

Hamarosan rajtol az őszi kulturális kavalkád Szegeden

Hamarosan rajtol az őszi kulturális kavalkád Szegeden

7 hét, 70 helyszín, 300 program

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2 órája
Hamarosan rajtol az őszi kulturális kavalkád Szegeden

Huszonnyolcadik alkalommal szervezi meg az SZTE Kulturális Irodája az Őszi Kulturális Fesztivált, amelyen október 1-től november 28-ig 300 program várja az érdeklődőket.

 

7 héten át, 70 helyszínen 300 program várja a 28. Őszi Kulturális Fesztivál vendégeit Szegeden. Az SZTE NKI Kulturális Iroda által szervezett összművészeti fesztivál célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkozhassanak be az egyetem és Szeged közönsége előtt. A rendezvénysorozatot évről-évre úgy állítják össze, hogy minél szélesebb kultúrkörből merítsenek, és minden korosztálynak, érdeklődési körnek nyújtsanak programlehetőséget.

A két hónapig tartó eseménysorozat ezúttal is a Rektori Épület látványos fényfestésével veszi kezdetét. Folytatódik a méltán népszerű Vers délben sorozat. A vendégek között szerepel Gryllus Dániel és Fabiny Tamás, Szirtes Edina Mókus énekes-zeneszerző, Balázs-Piri Soma és Fülei Balázs zongoraművészek, a Benedekfi testvérek, Petruska András és Csemer Boglárka Boogie, Vecsei H. Miklós színművészek. A Szegedi Nemzeti Színházzal közös rendezésben felújítják a tíz évvel ezelőtt óriási közönségsikert hozó Tizenkét dühös ember című drámát.

Nyitókép: SzegedMa

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.