Szeged

Egyre több autót szállítanak el Szegeden

Egyre több autót szállítanak el Szegeden

Érdemes a parkolásra figyelni

2 órája
Egyre több autót szállítanak el Szegeden

A Szegedi Közlekedési Kft. rákapcsolt, naponta több kocsit is elvisznek - számolt be a Délmagyar.


Ahogy a portál írja, idén eddig már majdnem ötven autót szállított el a közterületekről a társaság. A városi cég beszámolójából kiderült, hogy tavaly a közterület felügyelet 803, tavaly előtt pedig 674 autó elszállítását rendelte meg. 

Egy autó, motorkerékpár vagy segédmotor-kerékpár elszállításáért 21 ezer 908 forintot kell fizetni. A teherautókért és a lassú járművekért 65 ezer 723 forintot. Ezen kívül a tárolási költség naponta 1524 forint.

Érdemes tudni, hogy a cégnek hatósági jogköre nincs. A vonatkozó jogszabályok értelmében a járművek közterületről elszállíttatásában a Szegedi Közlekedési Kft. csak mint közreműködő vesz részt, közterület-felügyelői vagy rendőri intézkedés alapján.

A cégnek az autóelszállításból tavaly 23 millió forintos bevétele volt, ami 20 százalékkal több az egy évvel korábbinál.  

A teljes cikket itt tudják elolvasni.

Nyitókép: SZKT

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.