Szeged

Csak a naptár szerint lett vége a nyárnak

Csak a naptár szerint lett vége a nyárnak

Indul a szeptemberi nyár

Kovács György
1 órája
Csak a naptár szerint lett vége a nyárnak

Vasárnap is csak kevés felhő lesz az égen, eső nem valószínű, legfeljebb egy-egy heten alakulhat kis kisebb csapadékgóc az Időkép előrejelzése szerint. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödhet az északkeleti szél. Hajnalban a legtöbb helyen 15 és 22 fok között alakulnak a minimumok. A legmelegebb órákban 31-36 fok várható.

Szegeden várhatóan egész nap derült lesz az égbolt, a hőmérséklet pedig 35 fokon tetőzhet. Este 8 órára is csupán 27 fokig mérséklődik. A lehűlésre a hajnali órákban sem számíthatunk, 20 fok alá egyedül reggel 6 órakor megy a hőmérő higanyszála, de utána holnap is gyors felmelegedés várható.

 

Orvosmeteorológia

Vasárnap folytatódik a forró, nyárias időjárás, emiatt továbbra is fáradékonyabbak, bágyadtabbak lehetünk. Emellett migrén, fejfájás, valamit keringési panaszok, rosszullét és vérnyomás-ingadozás is sokaknál alakulhat ki. Nő a napszúrás, a hőguta, a sztrók és az infarktus kialakulásának kockázata. A meleg éjszakák miatt alvászavarok, álmatlanság jelentkezhet, ami még inkább kimeríti szervezetünket.

A legmelegebb órákban ne tartózkodjunk hosszabb ideig a tűző napon! 11 és 15 óra között országszerte erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére!

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.