Szeged

Beköszöntött az ősz Szegeden

Beköszöntött az ősz Szegeden

Egy nap alatt 12 fokot zuhant a hőmérséklet

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2 órája
Beköszöntött az ősz Szegeden

A frontrendszer bekebelezte hazánkat, és mindenhol véget vetett a nyárias időnek. Erős, néhol viharos északnyugati áramlással érkezik a hidegebb levegő, ami a jövő hét elején juthat nyugalomba.

 

Nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen naposra fordul az idő. Kezdetben a középső országrészben, illetve hazánk keleti felén erősen felhős vagy borult lesz az ég, és még előfordulhat gyenge eső, zápor - egyre kevesebb helyen. Délután a Duna-Tisza közén egy összeáramlás zóna mentén alakulhat ki néhol zápor, emellett ott maradhat legtovább felhős az ég. A Dunántúlon és a keleti harmadban erős, néhol viharos lesz az északi, északnyugati szél, másutt legfeljebb élénk széllökések várhatók. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 18 fok között valószínű. Késő estére 7 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden a napi maximum hőmérséklet mindössze 16 fok lesz.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - írja a Köpönyeg.

Nyitókép: Petrács Alex/AxeflyVision

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.