Szeged

A zárónapra összejött a telt ház

A zárónapra összejött a telt ház

Azahriah-val zárult a nyár utolsó fesztiváljának nagyszínpada

Kovács György
2 órája
A zárónapra összejött a telt ház

Szeged feltette a koronát az idei fesztiválszezonra: a Szegedi Ifjúsági Napok közönsége négy napon át élvezhette a nyár utolsó nagy bulifolyamát. Várakozásainknak megfelelően, a zárónapon már ki kellett tenni a „telt ház” táblát, de a péntek is közel állt hozzá. Összességében idén is hozta a tavalyi hangulatot a „nagy nyárzáró”, ahogy már a fellépők is emlegetik a SZIN-t.

 

 

A SZIN az egyik legjobb adottságokkal rendelkező hazai fesztiválhelyszín, hisz amellett, hogy mindössze pár lépés csak a fesztiváltól Szeged központja, a buliknak helyt adó Újszegedi Partfürdő mégis egy külön világ, egy fákkal árnyékolt, medencékkel csalogató vízparti fesztiváloázis. Dzsúdló a színpadról meg is jegyezte: „Imádom Szegedet, mert lelke van” - mondta, hozzátéve, hogy nincs is ennél jobb nyárzáró fesztivál. 

Az idei SZIN-en az is kiderült, hogy több fellépőnek erős a szegedi kötődése. Diaz, a Wellhello egyik frontembere például bevallotta, hogy gyerekkora óta a szegedi kézilabdásoknak szurkol, most is egy Pick Szeged mezben lépett színpadra, amivel három sportoló barátja lepte meg az énekest. Persze a Honeybeast is élvezi a hazai pálya előnyeit.

A Borsodi Nagyszínpadon Azahriah zárta a programot, hatalmas tömeg előtt. Azi már tavaly elcsodálkozott, mennyi rajongó gyűlt össze a SZIN-en a koncertjére. Idén – szemmel láthatóan – még többen álltak a Nagyszínpad elé. Azahriah ezt azzal honorálta, hogy a megszokott zárószám, a Mind1 után még - lángcsóvák közepette – eljátszotta, a ritkán hallott tartaroszt is.

Persze a zárónapon nagyot bulizhattunk a ByeAlex és a Slepp, a Bagossy Brothers Company, Beton.Hofi, Horváth Tamás, az Elefánt, a Konyha, az Anna and the Barbies vagy a Csík Zenekar és az Anima Sound System, és több tucatnyi más fellépő zenéjére.

Vasárnap hajnalban pedig lezárult az idei nyári fesztiválszezon, de már beírhatjuk a naptárba, hogy 2025-ben augusztus 27-30. között folytatódik a SZIN. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.