Szeged

A régióban is egyedülálló képzést indítanak Szegeden

A régióban is egyedülálló képzést indítanak Szegeden

2024. szeptember 16., hétfő
A régióban is egyedülálló képzést indítanak Szegeden

A régióban is egyedülálló képzést indít a jövő tanévtől a SZTE Báthory István Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola Szegeden – számolt be a Délmagyar.

 

Olyan kéttannyelvű osztály lesz az intézményben, ahol szinte minden tantárgyat angolul tanítanak, így várják ide a nemzetközi diákokat is.

Dobi János igazgató a lapnak elmondta, hogy

a városban tapasztalható gazdasági, ipari és tudományos változás miatt megjelent egy olyan igény, hogy az SZTE, az ELI Alps, a Science Park és az ide betelepülő nemzetközi cégek – például a Rheinmetal vagy a BYD – külföldi dolgozóinak a családtagjai is tudjanak tanulni a városban. Éppen ezért úgy határoztunk, hogy az eddig is magas szintű nyelvi képzésünket továbbfejlesztjük, és indítunk egy olyan osztályt, mely fogadni tudja azokat, akik angol nyelven végeznék a középiskolát.

Kiderült, hogy a hat évfolyamos képzés 2025 őszén, tehát a jövő tanévtől indul. A 15 fős osztályba tavasszal lehet majd jelentkezni, alapvető elvárás hozzá az igazolt nyelvtudás.

A teljes cikk itt olvasható el.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.