Szeged

A cél, hogy a BYD nyújtotta történelmi lehetőségnek az egyetem is nyertese legyen

A cél, hogy a BYD nyújtotta történelmi lehetőségnek az egyetem is nyertese legyen

Fontos tényező a Szegedi Tudományegyetem tudásipara

2024. szeptember 24., kedd
A cél, hogy a BYD nyújtotta történelmi lehetőségnek az egyetem is nyertese legyen

A BYD nagyberuházásának lehetőségeiről egyeztettünk Joó István kormánybiztossal és a HIPA vezérigazgatójával, Fendler Judittal, az SZTE kancellárjával és Salgó László főispán úrral - számolt be Facebook-oldalán Mihálffy Béla.

 

A Homokhátság országgyűlési képviselője azt írta, hogy "a BYD döntésében, hogy a kínai elektromosautó-gyár Szegedet választotta kulcsszerepet játszott a Szegedi Tudományegyetem tudásipara. Az egyetemünk a régió tudományos, technológiai és oktatási központja, ahol évről évre kiváló fiatal szakembereket képeznek".

Hozzátette:

 Célunk, hogy ennek a történelmi lehetőségnek az egyetem és polgárai is nyertesei legyenek! Ezen dolgozunk közös erővel!

 

Azon dolgoznak, hogy mindenki a beruházás nyertese lehessen

Néhány nappal korábban arról számolt be Mihálffy Béla, hogy a szegedi városvezetéssel és a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal vezetőségével a BYD beruházás kapcsán egyeztettek.

Azon dolgozunk, hogy a BYD teremtette történelmi és gazdasági lehetőségnek minden Szegeden és Homokhátságon élő a nyertese lehessen

- írta akkori bejegyzésében az országgyűlési képviselő.

 

Nyitókép: Mihálffy Béla Facebook-oldala

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.