Szeged

Vízvezeték-rekonstrukciós munkálatok az Attila utcában

Vízvezeték-rekonstrukciós munkálatok az Attila utcában

3 órája
Vízvezeték-rekonstrukciós munkálatok az Attila utcában

A Szegedi Vízmű Zrt. vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat kezd a Attila utcában, a Tisza Lajos krt. és Bolyai János utca közötti szakaszon. A munkálatok során 2024. augusztus 8-tól kell parkolási korlátozásra és forgalomelterelésre számítani az érintett szakaszon.

 

A vízvezeték-rekonstrukciós munkálatok során az elöregedett AC (azbesztcement) vezeték cseréje valósul meg, 150 m hosszban, illetve a kapcsolódó bekötések felújítására is sor kerül. 

 

Forgalmi változások, korlátozások:

A vezetékrekonstrukció ideje alatt az Attila utca ezen szakaszán (Tisza Lajos krt. és Bolyai János utca között) forgalomelterelésre és parkolási korlátozásra kell számítani. A munkálatok – szakaszosan – egy forgalmi sávot, de jellemzően a parkolókat érintik majd. A közlekedés a buszok és a trolik számára a munkálatok idején is biztosított lesz, más járművel (pl. autó, kerékpár, motor) nem lehet az Attila utca ezen szakaszára behajtani a munkálatok időtartama alatt.

A Bolyai János utcán az áthaladás jellemzően biztosított lesz (útszűkület mellett, váltott irányban), a kereszteződés teljes lezárására csak rövid ideig (időszakosan, legfeljebb néhány óráig) kerül sor a munka előrehaladásától függően.

 

A munkálatokat a Szegedi Vízmű Zrt. megbízásából alvállalkozó végzi.

Az érintett körzetben az ivóvíz szolgáltatásban csak átmeneti, kisebb időszakos korlátozások várhatóak, melyről az érintett fogyasztókat az előírtak szerint értesíti a Szegedi Vízmű Zrt.

A tervek szerint 2024. október végére fejeződnek be a víziközmű munkálatok, ezt követően az érintett utcaszakasz teljes szélességű aszfaltozására is sor kerül.

 

A közlekedést a munkálatok idejére kihelyezett táblák segítik (kitáblázás augusztus 5-től), kérjük, hogy az arra közlekedők fokozottan figyeljenek!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.