Szeged

Öt év fegyházra ítélték a szegedi hajléktalant, aki kirabolt egy benzinkutat

Öt év fegyházra ítélték a szegedi hajléktalant, aki kirabolt egy benzinkutat

Több büntetőeljárás folyik ellene

1 órája
Öt év fegyházra ítélték a szegedi hajléktalant, aki kirabolt egy benzinkutat

Öt év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Járásbíróság csütörtökön azt a férfit, aki hétfőn kirabolt egy benzinkutat a városban.

A 29 éves vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság.

A vádirat szerint a férfi hétfőn, hajnali 4 óra körül tért be az egyik szegedi benzinkúthoz. A pulthoz lépve elővett egy 20 centis kést, és azzal fenyegetőzve pénzt követelt. Az eladó átadta a kassza tartalmát, mintegy 300 ezer forintot a vádlottnak, aki ezután elmenekült a helyszínről.

A rendőrök még aznap, 22 óra után Sopronban fogták el a férfit, a nála levő maradék pénzt, mintegy 217 ezer forintot is lefoglalták.

A hajléktalanként élő férfit - aki beismerte a bűncselekmény elkövetését - korábban felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt már elítélték, jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellene. Az utolsó szó jogán azt mondta, rá volt kényszerülve, hogy pénzt szerezzen, nagyon sajnálja a történteket.

A bíróság ítéletét az ügyész és a vádlott tudomásul vette, a védő három nap gondolkodási időt tartott fent az esetleges fellebbezés bejelentésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.