Szeged

Olvasónk írja: ujjnyi por áll Újszegeden az autókon és a növényeken

Olvasónk írja: ujjnyi por áll Újszegeden az autókon és a növényeken

4 órája
Olvasónk írja: ujjnyi por áll Újszegeden az autókon és a növényeken

Markáns véleményét juttatta el szerkesztőségünkbe egy olvasónk, amelyet mi változtatás nélkül közlünk.

Olvasói fotó

 

Évek óta kellemetlen helyzetet teremt a Fő fasor és a Reizner János utca Tisza felé eső szakaszán található földterület művelése. Hol a repce miatt felhalmozódó bogarak árasztják el a környező lakóházakat (a falakon több száz ízeltlábú mászik, amelynek folyamatos utánpótlása van heteken keresztül), hol a port nyeljük az aratás miatt, hol pedig a parlagfű okoz kellemetlen perceket a környék lakóinak. 

Tegnap este például olyan sűrű, füstszerű porfelhőt láthattak a Fő fasor végére érkezők, hogy nem tudták eldönteni: gumi ég, leereszkedő ködöt látnak vagy az éppen dolgozó gépek verik fel a száraz port, és persze a zaj is zavarta a pihenni vágyókat.

Nem értem a fennálló helyzetet: ez a földterület szántónak minősül és jogszerű a művelése vagy ez senkit nem érdekel?

 

Olvasói fotó

 

Aki ideköltözik, viselje el ezeket a kellemetlenségeket.

Egyébként ujjnyi por áll a környékbeli autókon, a kertekben, a növényeken az utcákon. Csak kérdezem, hogy a föld tulajdonosa kifizeti az autómosást, illetve mindazokat a költségeket, amelyek keletkeztek?

Szerintem nem azzal van a baj, hogy megművelik a földet, hanem azzal, hogy nem értesítik minden platformon a lakosságot, hogy mondjuk este nyolc órától csukják be az ablakot, éjszaka pedig ne szellőztessenek. A gyerekeket pedig küldjék be a lakásba, szedjék be a kiteregetett ruhákat. Ugyanis ennek a finom pornak még vannak egészségre ártalmas hatásai is, különösen az allergiásokra, gyerekekre nézve.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.