Szeged

Német Ferenc felszólította Botka Lászlót, a jogsértő sarcolás leállítására

Német Ferenc felszólította Botka Lászlót, a jogsértő sarcolás leállítására

Jogi lépéseket tesznek a szegedi lakosok védelme érdekében

Kovács György
2024. augusztus 13., kedd
Fotó: Kovács György/Szeged Ma
Német Ferenc felszólította Botka Lászlót, a jogsértő sarcolás leállítására

"A szegedi lakosok panaszáradatával szembesültünk ez elmúlt hetekben. Jogos felháborodásukat orvosolni kell, ezt a Fidesz szegedi szervezete természetesen felvállalja. De mi is történt a nyári kánikulában?" - vetette fel Német Ferenc.

Fotó: Kovács György/Szeged Ma

 

Az önkormányzati képviselő felhívta a figyelmet, alig két héttel a választások után, június 28-án rendkívüli közgyűlést hívott össze Szeged polgármestere, Botka László. Az egyik sürgős napirendi pont a parkolási rendelet módosítása volt.

A rendelet kiterjesztette augusztus elsejétől a parkolási zónákat új útszakaszokra és bevezette a parkolási díjat az útcsatlakozásokra is.

Német Ferenc kiemelte, az indokolásban az szerepelt, hogy a szegediek kérték a parkolási zónák kiterjesztését, mert kevés a parkoló hely, a lakosság nem tud megállni a saját háza előtt.

A hidegzuhany a lakosságot július utolsó hetében érte, amikor a fizetős zónákban a Szegedi Parkolási Kft. az útcsatlakozásokban várakozó - tehát a saját ingatlanuk, garázsuk bejáratában várakozó, parkoló - autókra tájékoztató lapokat helyezett el, hogy augusztus 1- től ott fizetnie kell az ott lakóknak is

- fogalmazott a képviselő, akinek álláspontja szerint ez súlyosan jogsértő.

De nem csak jogsértő, hanem rendkívül tisztességtelen arcul csapása, kifosztása a szegedi ingatlantulajdonosoknak

- tette hozzá. Éppen ezért a következő közgyűlésen kezdeményezik a rendelet lakosságot jogaiban sértő részének a hatályon kívül helyezését.

Felszólítjuk Botka Lászlót, hogy addig is saját hatáskörben intézkedjen, hogy a nevezett útcsatlakozásokban függesszék fel a parkolási bírságok kiszabását, hogy megkímélje városunkat számtalan pertől, amelyet a lakosság joggal indíthat sérelme orvoslására.

Német Ferenc szerint Botka Lászlónak Achilles sarka a parkolás. Emlékeztetett, legutóbb a bíróság marasztalta el bizalmi embereit, alpolgármesterét, jegyzőjét, kabinetfőnönét hűtlen kezelés miatt.

Felhívta arra is a figyelmet, hogy Szegeden évente több száz parkoló helyet szüntetnek meg, miközben az autók száma ezres nagyságrendekkel nő. 

A parkolási probléma kezelésére egyetlen megoldást ismer a baloldali többség, az egekbe emelik a parkolási díjakat, miközben fizetőssé tették az egyetlen P+R parkolót. Tehát a lakosság nem azt mondta, hogy fizetni akar a saját háza előtt, a saját garázsbejárójában, udvari bejárójában, hanem azt, hogy kevés a parkolóhely Szegeden.

Felidézte, Botka László a választások alatt azzal kampányolt, hogy Szeged a legélhetőbb város, ahol az itt élőket megbecsülik és segítik. Viszont, "ahogy az lenni szokott, a kampány után a lehető leghamarabb bebizonyította, hogy nem így van." Német Ferenc szerint a városvezető ismét a szegedieket sarcolja, ahogy azt teszi hosszú évek óta, ismét a szegediekkel akarja megfizettetni a szegedi baloldal elhibázott költségvetésének mínuszait.

Kérjük, hogy az Önkormányzat térjen vissza a jog talajára önként, ha ezt nem teszik, megtesszük a szükséges jogi lépéseket a szegedi lakosok védelme érdekében

- zárta gondolatait a képviselő.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.