Szeged

Kiskundorozsmai Parasztolimpia – hetedszer rendeztek népi játékokat (Galéria+videó!)

Kiskundorozsmai Parasztolimpia – hetedszer rendeztek népi játékokat (Galéria+videó!)

Rengeteg dorozsmai arcára sikerült mosolyt csalni a mai napon

Márton Andrea
3 órája
Kiskundorozsmai Parasztolimpia – hetedszer rendeztek népi játékokat (Galéria+videó!)

A parasztolimpia során falusi múltat idéző, tréfás próbatételeken mérték össze erejüket a vállalkozó kedvü leányok és legények.

 

Idén is megrendezésre került a VII. Kiskundorozsmai Parasztolimpia. Kiemelkedett hangulatban zajlott az esemény, a helyi olimpikonok különböző ügyességi versenyeken mérettették meg magukat.

Reggel egy picit félelemmel érkeztünk ide a Dianovszky térre, hiszen azt hittük, hogy az időjárási körülmények befolyással lesznek a mai nap eseményeire, de óriási örömmel fogadtam azt, hogy először is az esőzés, majd a nagy hűség ellenére is nagyon sokan látogattak el az idei Parasztolimpiára, illetve az ezzel egybekötött lecsófőző versenyünkre, amit első alkalommal szerveztünk itt meg a parasztolimpiával egybekötve

- mondta el lapunknak Ruzsa Roland.

Minden korosztály számára biztosítottak szórakozási lehetőségeket, hiszen voltak gyerekprogramok, ingyenes ugrálóvár, arcfestés, csillámtetoválás, de az idősebb korosztály számára is volt jó ebédhez szól a nóta Csajkás Attilával, majd este a Félig10 Tánczenekar fog egy fantasztikus műsort adni.

Ez a képviselői munkának a szépsége, amikor az emberek értékelik a képviselőnek a munkáját. Én azt tudom mondani, hogy ugyanúgy, ahogy az elmúlt két évben, a jövőben is mindent megteszek annak érdekében, hogy a dorozsmaiak ne gondolkodjanak azon, hogy hova menjenek el, hogyha egy-egy ünnepről vagy szabadságukról van szó. Én helyben minőségi és jó programokat szeretnék nekik biztosítani

- fogalmazott Ruzsa Roland. Hozzátette, első alkalommal került megrendezésre a lecsófűző verseny, és első alkalommal nyert Dorozsmán Horváth Attila is, aki egy fantasztikus lecsót főzött. A zsűrinek nagyon komoly feladata volt, hiszen nagyon sok jó lecsót főztek a helyiek.

Az önkormányzati képviselő elmondta, azt már eddig is tudta, hogy nagyon finom kakaspörköltet főznek a dorozsmaiak, illetve itt készül a legjobb halászlé, de az, hogy itt készítik az ország legjobb lecsóit, arról a mai napon szerzett tanúbizonyságot. Kiemelte, most különös hangulata is van ennek, hiszen nem olyan régen ért véget az igazi olimpia Párizsban.

Hálásan szeretném megköszönni a helyi művelődési ház vezetőjének, illetve a munkatársainak azt a kitartó munkát, amivel hozzájárultak ahhoz, hogy ez a mai nap meg tudjon valósulni, és szeretném megköszönni Mihálffy Béla országgyűlési képviselő úrnak a támogatását, aki mindig minden rendezvényünket támogatja, őnélküle nehéz lenne bármit is csinálni Kiskundorozsmán.

Ruzsa Roland beszámolt arról is, hogy a parasztolimpia számait Szuknai Tünde az elmúlt években dolgozta ki, és évről évre változatos műsorszámokkal rukkol elő, megnehezítve ezzel a csapatoknak a dolgait. 

Az olimpiai lángot egy helyi remek sportoló, Kolozsi Péter bokszoló szállította Ruzsa Rolandnak, aki ezt követően gyújtotta meg a lángot. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.