Szeged

Kiderült milyen fesztiválokat látnának szívesen a szegediek a városban

Kiderült milyen fesztiválokat látnának szívesen a szegediek a városban

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
3 órája
Kiderült milyen fesztiválokat látnának szívesen a szegediek a városban

A Rádió 88 csütörtök reggel a Facebook oldalán tett fel egy kérdést, miszerint "milyen típusú fesztivál hiányzik Szegedről?". Rengeteg hozzászólás érkezett, ezekből szemezgettünk, és formáltuk meg a szegedi lakosok véleményét.

Fotó: Fuisz Mario

 

A sörfesztivál volt a legnépszerűbb

A legtöbbet olvasható válasz a sörfesztivál volt. Ez a leginkább annak köszönhető, hogy korábban sok alkalommal tartottak már ilyen jellegű rendezvényt Szegeden, sokan nosztalgiából is újra részt vennének egy hasonlón.

Illetve egyszerűen lehet érvelni mellette: ha már van bor- és korábban volt pálinka-, akkor miért ne lehetne sörfesztivál is.

Az első Szegedi sörfesztivált még 1992-ben tartották. A Délmagyarország archívumában találtunk egy írást a III. Sörfesztiválról, amelyet 1995. június 14 és 18. között bonyolítottak le. A lap anno így harangozta be az eseményt: 

Mától Önnek, kedves Fesztivállátogató, Sörbarát, vagy Szimpatizáns csupa szórakozás minden itt töltött idő, addig nekünk, rendezőknek mindez kemény helytállás. (De azért elcsenünk egykét szabad percet, hogy egy-egy korsó sört végleg eltüntethessünk.) Ma 13 45 órakor szólalnak meg először a Széchenyi téren a fanfárok hogy azt követően városunk polgármestere, dr. Szalay István ünnepélyes keretek között elvégezze pályafutásának talán egyik legnehezebb feladatát: egy hordó sör megcsapolását. Hogy polgármesterünk mennyit és kivel iszik ebből a hordóból? Ha meg akarja tudni, legyen ott Ön is.

Képernyőkép: Délmagyarország archívum

 

Több alkalommal volt a múltban, hogy hiába volt meghirdetve, mégis elmaradt a rendezvény. Erről lapunk is beszámolt 2017-ben. A borospoharak koccintását nem váltották fel a söröskorsók a Dóm téren, ugyanis a zúgolódások miatt a szervezők előbb ingyenessé tették a részvételt, majd pár nappal később váratlanul bejelentették: elmarad a rendezvény.

 

Voltak ételhez, versenyhez és zenéhez kapcsolódó ötletek is

Többen említették hogy egy "rendes" gasztrofesztiválnak örülnének, volt aki streetfood-okat kóstolna. Népszerű volt a fagylaltfesztivál ötlete is.

Egy korábbi cikkünk kapcsán előjött már, hogy rengeteg szegedi lakos hiányolja az autós, motoros rendezvényeket, versenyeket. Sokak számára emlékezetes lehet a 2009. május 16-i Red Bull parádé, hiszen akkor Sebastian Vettel szelte Szeged utcáit. Amikor ezt megírtuk, már akkor számos komment érkezett egy jellegű rendezvény/fesztivál igényére, ez most a Rádió 88 kérdésénél sem volt másképp.

Számos zenei ízlést kielégít a szegedi kulturális élet, azonban több ember felrótta, és örülne, ha rock, illetve metál fesztivált is rendeznének a Napfény városában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.