Szeged

Illegális szegedi pénzváltó ellen emeltek vádat

Illegális szegedi pénzváltó ellen emeltek vádat

7 órája
Illegális szegedi pénzváltó ellen emeltek vádat

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfivel szemben, aki százmilliós nagyságrendben váltott dollárt, eurót.

A vádirat szerint a vádlott 2014-től egészen 2023-as előállításáig váltott szegedi lakásában forintot euróra és dollárra, rendszeres haszonszerzés céljából. A rendőrség más ügy miatt tartott kutatása során tavaly márciusban az illegális pénzváltásból származó több, mint 100 millió forintot és közel 170 ezer eurót foglalt le a vádlottól. A férfi az elmúlt 10 évben semmilyen jövedelemmel nem rendelkezett és az eljárás adatai szerint legalább 30 millió forintos haszna származott a pénzváltásból.

A járási ügyészség a vádlottat jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.