Szeged

Folytatódik a kánikula - éjfélkor is 26 fokra számíthatunk

Folytatódik a kánikula - éjfélkor is 26 fokra számíthatunk

A felhők ma is elkerülik Szegedet

1 órája
Folytatódik a kánikula - éjfélkor is 26 fokra számíthatunk

Csütörtökön túlnyomóan napos, száraz időre számíthatunk, csak néhol alakulhat ki zápor, zivatar az Időkép előrejelzése szerint. A keleti, északkeleti szél néhol megélénkül, de záporok, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. Hajnalban 13-23, délután 33-40 fok között alakul a hőmérséklet.

Szegedet várhatóan elkerüli a csapadék, egész nap napos időre számíthatunk, 39 fokon tetőző hőmérséklettel. Éjfélre is csak 26 fokig várható a mérséklődés. A leghűvösebb hajnali 5-kor várható, 22 fokon.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön folytatódik az augusztusi kánikula, ami már az egészséges szervezetre is megterhelő lehet. A nagy melegben nagyon magas lesz a napszúrás és hőguta kialakulásnak kockázata, könnyen túlhevülhet testünk. Erős fejfájás, rosszullét, keringési és légzőszervi panaszok jelentkezhetnek. Nő a sztrók és az infarktus kockázata. Általános tünet lehet a fáradékonyság, a bágyadtság és az aluszékonyság.

A trópusi éjszakák miatt még kialvatlanabbak, fáradtabbak lehetünk.

Néhol egy-egy zivatar kialakulhat, melyek környezetében átmenetileg felerősödhetnek az asztmások panaszai. A napos időben 10 és 16 óra között erős, illetve nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.