Szeged

Vármegyei búza is kerül az ország kenyerébe

Vármegyei búza is kerül az ország kenyerébe

Tavaly rekordot döntöttek Csongrád-Csanád gazdái

Kibédi Péter
2024. július 4., csütörtök
Vármegyei búza is kerül az ország kenyerébe

Jövő héten több ponton gyűjtik az ország kenyerébe szánt búzát a vármegyében.

Idén is megsütik az ország kenyerét


A Magyarok Kenyere jótékonysági kezdeményezést még 2011-ben indította a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), majd a 2013-as megalakulása után bekapcsolódó Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) vitte igazán sikerre. 

Együttes erővel és a gazdák jó szándékú felajánlásával mostanra százszorosára nőtt az adományok mennyisége. 

A program szervezését, összefogását a Magyarok Kenyere Alapítvány, a MAGOSZ, a NAK és a NAK Magyarok Kenyere Nonprofit Közhasznú Kft. együttműködésben végzi. 

Rekordév volt a tavalyi a vármegyében

A 2023-as esztendő rekordév volt: 610 gazda összesen 28.177 kiló búzát adott le hét Csongrád-Csanád vármegyei gyűjtőponton. Ami emögött állt: széleskörű és lelkes összefogás, valamint önzetlen segíteni akarás a nemes célért: az adományokat határainkon belüli és kívüli, rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezetek kapták és fogják kapni 2024-ben is. Az aratás már javában zajlik, a gazdálkodók már dolgoznak a kalászos növények betakarításán. 

„A Magyarok Kenyere program eredményessége mindannyiunk közös érdeke, hiszen 

a cél nem csupán nagyon fontos, hanem jótékonyság is, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a programot „példaértékű nemzetegyesítő szolgálatáért” Magyar Örökség Díjjal tüntették ki. 

Arra kérünk minden gazdát, hogy lehetőségeihez mérten járuljon hozzá a Magyarok Kenyere sikeréhez a kijelölt gyűjtőpontokon”- írta közleményében Szél István a NAK és MAGOSZ Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezetének elnöke. Hozzátette, hogy sok gazdára számíthattak tavaly és idén is ezt remélik. 

Az adományozott búzából kenyér lesz, ami az életet jelenti

- zárta közleményét.

A vármegyei szervezetek 2024. július 9-én búzagyűjtést tartanak a következő gyűjtőpontokon:

A program részletei: http://magyarokkenyere.hu/ 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.