Szeged

Új tűzoltók állnak szolgálatba a vármegyében

Új tűzoltók állnak szolgálatba a vármegyében

2024. július 13., szombat
Új tűzoltók állnak szolgálatba a vármegyében

Százkilenc újonnan kiképzett tűzoltó tett ünnepélyes esküt csütörtökön Budapesten, közülük hatan Csongrád-Csanád vármegyében szolgálnak majd.

 

A katasztrófavédelem új vármegyei munkatársait pénteken Szegeden köszöntötte Szatmári Imre tűzoltó dandártábornok, a Csongrád-Csanád vármegyei igazgató. A frissen végzett tűzoltók közül öten Szegeden, egy társuk pedig Hódmezővásárhelyen kezdi meg szolgálatát.

Peták Patrik 26 éves, Üllésen él családjával. Több olyan barátja is van, akik már hosszú évek óta tűzoltóként dolgoznak, az ő hatásukra adta be önéletrajzát a szegedi parancsnokságra. Szabadidejében sportol, sokat focizik a barátaival. Szegeden veszi fel élete első szolgálatát.

Török Péter 30 éves, feleségével és két kislányával (2 és 4 évesek) Sándorfalván élnek. Nyolc évet töltött el a honvédség kötelékében, majd úgy döntött, tűzoltónak áll. Péter is a szegedi tűzoltók csapatában kezdi meg munkáját. Szabadidejében sportol, focival és úszással tartja jó kondícióban magát.

Rácz Kamil 32 éves, 2 kisfiú apukája, családjával Szegeden él. Korábban ő is éveket töltött a honvédségnél, majd a szegedi környezetgazdálkodásnál is dolgozott. Kamil szintén a szegedi tűzoltók között áll szolgálatba.

Mucsi Ákost is a szegedi bajtársai várják, ott sajátíthatja el a tűzoltói hivatást. Ákos 26 éves, tompai, de jelenleg Szegeden él. Horváth Dominik a legfiatalabb az újoncok csapatában, mindössze húsz éves. Érettségi után jelentkezett a tűzoltókhoz, barátain keresztül tapasztalta meg a tűzoltói hivatás sajátosságait, nem volt ismeretlen számára ez a munka.

Kocsis Márton az egyetlen, akit nem szegeden, hanem hódmezővásárhelyi várnak bajtársai. 25 éves, Szegeden él családjával. A Kiskunhalas melletti Imrehegy településéről származik, ahol évek óta tagja az ottani önkéntes tűzoltó egyesületnek. Ott határozta el, hogy a jövőben hivatásos tűzoltóként szeretne élni és segíteni.

Hatan hatféle élethelyzetben és hatféle múlttal a hátuk mögött érkeztek meg a tűzoltóságra, de a céljuk ugyanaz: ezentúl tűzoltóként élni a mindennapjaikat. Segíteni másokon, csapatban dolgozni, és a kezdeti időszakban természetesen rengeteget tanulni. Mindannyian várják már az első szolgálati napot, amely valószínűleg mind a hat új kolléga számára mozgalmas lesz, hiszen a hőség és a szárazság rendkívül sok munkát ad az egységeknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.