Szeged

Új kollégium lesz Szegeden

Új kollégium lesz Szegeden

2024. július 9., kedd
Új kollégium lesz Szegeden

Az Öthalmi Campus Kollégium kivitelezésére írt ki közbeszerzési pályázatot a Szegedi Tudományegyetem.

 

A nyertesnek a Science Park területén a jelenleg még álló, de lebontandó egykori iskolaépület helyén kell felépíteni a campust. Le kell bontani a meglévő régi iskolaépületet, és a könnyűszerkezetes kerékpártárolót, és utána rendezni kell a területet. Ezek után, a már meglévő kiviteli tervek alapján kell felépíteni az új kollégiumot - írja a Délmagyar.

A kiírásban szerepel az is, hogy a meglévő, régi kazánház bontását már a kivitelezés megkezdésekor el kell végezni, ezért a nyertes ajánlattevőnek feladata lesz az ingatlanon működő, két meglévő, megmaradó paneles szerkezetű kollégium épületek fűtésének és melegvíz előállításának megoldása is.

Az új kollégium egy U-alakú, pincés, földszint plusz 6 emeletes épület lesz.

Az épület emeletén lesznek a kollégiumi szobák, minden szint keleti végeiben az ezekkel méretben kompatibilis vendégszobákkal. Az U-alak szárainak töréspontjainál helyezkednek el a közösségi funkciók: tanuló szoba, közösségi terem, konyha, étkező. A szinteket szárnyanként egy-egy lépcsőházi blokk köti majd függőlegesen össze füstmentes zárt lépcsőházzal, liftekkel, illetve szintenként takarítószer tárolóval és kukatárolóval.

A kollégiumban összesen hat lift lesz a lépcsőházakkal szemben, a főbejárati szélfogóban pedig egy akadálymentes emelőlapot szerelnek be a pinceszint és a földszint között a főbejárat akadálymentes megközelítése miatt. 

A pincében egy 104 beállásos parkoló lesz. Ugyancsak a pinceszinten lesz egy kétszintes, nagy belmagasságú, többfunkciós tornaterem, amihez csatlakozik egy zsibongó tér. Ugyanitt lesz méh egy szertár, és raktárak is.  A pályázatokat július 24-én bontják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.