Szeged

Szegedi cukrászok a Magyarország Tortája verseny döntőjében

Szegedi cukrászok a Magyarország Tortája verseny döntőjében

A Magyar Cukrász Ipartestület „Magyarország Tortája” versenye óriási népszerűségnek örvend, évről évre egyre többen és egyre nagyobb kíváncsisággal várják az ünnepi tortát.

Márton Andrea
3 órája
Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület/Facebook
Szegedi cukrászok a Magyarország Tortája verseny döntőjében

A Magyar Cukrász Ipartestület idén tizennyolcadszor hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt, augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, Magyarország szimbolikus születésnapjának köszöntésére.

Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület/Facebook. 

 

Az idei Magyarország Tortája verseny témaköre a „Szuperélelmiszer” volt, hogy a gazdag beltartalmi értékekkel rendelkező magyar alapanyagokra hívják fel a figyelmet. Ennek köszönhetően valóban izgalmas alapanyag felhasználás jellemezte a döntősöket. 

A Magyarország Tortája 2024 verseny döntősei között szerepel Novák Ádám és Domonkos Noémi is, a REÖK Kézműves Cukrászda és Kávéház cukrászai.

A Fekete gyöngy elnevezést a tortában felhasznált két gyümölcsről, a fekete ribizliről és a fekete szederről kapta, mivel a termésük alakja és formájuk hasonlít a gyöngyre. A „Szuperélelmiszerek” kosarakból három alapanyag jelenik meg a tortában: a feketeribizli, a fekete szeder és a mogyoró. Mogyoróból kétfajta is megtalálható a tortában, az egyik a törökmogyoró, másik pedig a piemonti mogyoró. Törökmogyoróból a ropogós grillázs réteg, valamint a piskóta készült. Piemonti mogyoróval pedig a vajkrémet készítjük. Plusz textúraként a karamell is megjelenik a tortában. A tetején lévő áthúzóba timur bors is került

- nyilatkozta Domonkos Noémi és Novák Ádám.

A hat versenyzőnek a zsűri jelenlétében, a Magyar Cukrász Ipartestület tanműhelyében kellett elkészítenie a tortákat. A nyertest augusztus 1-én hirdetik ki.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.