A Magyar Cukrász Ipartestület „Magyarország Tortája” versenye óriási népszerűségnek örvend, évről évre egyre többen és egyre nagyobb kíváncsisággal várják az ünnepi tortát.
A Magyar Cukrász Ipartestület idén tizennyolcadszor hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt, augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, Magyarország szimbolikus születésnapjának köszöntésére.
Az idei Magyarország Tortája verseny témaköre a „Szuperélelmiszer” volt, hogy a gazdag beltartalmi értékekkel rendelkező magyar alapanyagokra hívják fel a figyelmet. Ennek köszönhetően valóban izgalmas alapanyag felhasználás jellemezte a döntősöket.
A Magyarország Tortája 2024 verseny döntősei között szerepel Novák Ádám és Domonkos Noémi is, a REÖK Kézműves Cukrászda és Kávéház cukrászai.
A Fekete gyöngy elnevezést a tortában felhasznált két gyümölcsről, a fekete ribizliről és a fekete szederről kapta, mivel a termésük alakja és formájuk hasonlít a gyöngyre. A „Szuperélelmiszerek” kosarakból három alapanyag jelenik meg a tortában: a feketeribizli, a fekete szeder és a mogyoró. Mogyoróból kétfajta is megtalálható a tortában, az egyik a törökmogyoró, másik pedig a piemonti mogyoró. Törökmogyoróból a ropogós grillázs réteg, valamint a piskóta készült. Piemonti mogyoróval pedig a vajkrémet készítjük. Plusz textúraként a karamell is megjelenik a tortában. A tetején lévő áthúzóba timur bors is került
- nyilatkozta Domonkos Noémi és Novák Ádám.
A hat versenyzőnek a zsűri jelenlétében, a Magyar Cukrász Ipartestület tanműhelyében kellett elkészítenie a tortákat. A nyertest augusztus 1-én hirdetik ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.