Szeged

Szegedi állami földekre is licitálhatunk egy hét múlva

Szegedi állami földekre is licitálhatunk egy hét múlva

Városunkban több mint 28 hektár kerül értékesítésre

Kovács György
2024. július 2., kedd
Szegedi állami földekre is licitálhatunk egy hét múlva

Országos szinten csaknem 20 ezer hektár földrészletet kínál megvételre az állam. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdálkodók, valamint a helyi termelők földhöz jutását támogatja. Az érintett területekre a korábbi eljárásokhoz hasonlóan, bárki tehet vételi ajánlatot.

 

 

Az ország területének 55 százalékát teszik ki a mezőgazdasági területek, a szántőföldek nagysága pedig 4,2 millió hektár. Ehhez képest a mostani 20 ezer hektár nem tűnik soknak, de egy átlagos nagyságú gazdaság felől nézve így is rengeteg termőföldről van szó.

Szegeden két szántóra licitálhatunk, amelyből mindkettő 1/1-es állami tulajdonban van. Az egyik földrészlet Kiskundorozsmától északkeletre húzódik, kicsivel nagyobb mint 17 hektáros terület, kikiáltási ára 76 millió 250 ezer forint. A másik földrészlet közvetlenül a szerb határ mellett található, a közigazgatásilag Szőreghez tartozó, Kübekháza melletti részen. Ott egy 11,2 hektáros területet árulnak, amelynek kikiáltási ára 39 millió 100 ezer forint.

Országos szinten az árverések lebonyolítására 2024. július 1. és 2024. július 12. napja között kerül sor. Ezek időpontjáról és helyszíneiről a hirdetmények adnak pontos tájékoztatást, amelyek 2024. május 29-étől az NFK honlapján elérhetők. Az árverésre kijelölt ingatlanok adatait, valamint a regisztráció, illetve az árverés időpontját és helyszínét tartalmazó árverési hirdetményt a Kormányhivatalok vármegyei és járási hivatali helyiségeiben, valamint az árverések helyszínein is kifüggesztik. 

A szegedi földek árverezésére július 9-én kerül sor. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.